Loading...
 

Μια κοινωνική πρωτοβουλία για τον καρκίνο του Πνεύμονα
από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
που προάγει την έγκαιρη διάγνωση και τη διακοπή Καπνίσματος,
με την υποστήριξη της Johnson & Johnson.

Επικαιροποίηση οδηγιών
διαχείρισης κατ' οίκον ασθενούς
ύποπτου ή επιβεβαιωμένου με COVID-19

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επικαιροποιεί
τις 
Oδηγίες διαχείρισης περιστατικού λοίμωξης
από COVID-19 κατ’ οίκον. 

Δείτε περισσότερα

Μαθήματα Επείγουσας Πνευμονολογίας
ακαδημαϊκού έτους 2021

Ο κύκλος μαθημάτων
"
Η Πνευμονολογία στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
αρχίζει το Σάββατο 15 Μαΐου και αποτελείται απο 4 ενότητες.

Δείτε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ταυτότητα και αποστολή της
Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

 

 • 12 Απρ 2021
  H Ελληνική Εταιρεία Εκπαίδευσης στην Επεμβατική Πνευμονολογία, με τη συνεργασία της European Association for Bronchology and Interventional Pulmonology (EAB-IΡ), εγκαινιάζει στα πλαίσια της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Επεμβατικής Πνευμονολογίας ECBIP2021, μια διεθνή σειρά διαδικτυακών τηλεοπτικών εκπομπών παρουσίασης κλινικών περιστατικών με βρογχοσκοπικό ενδιαφέρον και τίτλο "Bronchoscopy on air".
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  10 Απρ 2021

  Οι 10+1 πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΔΣ το πρώτο εξάμηνο της θητείας του

   
 • 09 Απρ 2021
  Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Άσθματος η ΕΠΕ οργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση για το κοινό με τίτλο: 
  "Ενημερώσου σωστά για το Άσθμα"
  την Τετάρτη 5 Μαΐου, στις 18.00
   
 • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  09 Απρ 2021
  Mετά από ενημέρωση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών  κας Θεοδωρίδου, παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις Οδηγίες προς τους  θεράποντες ιατρούς και τους  επικαιροποιημένους  Πίνακες Προτεραιοποίησης.
   
 • WEBINAR
  07 Απρ 2021

  Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα 
  «Αποφρακτικά νοσήματα αεραγωγών - Προσεγγίσεις»
  που θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, και ώρα 18:00 - 20:00.

   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  06 Απρ 2021
  Το 2002 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όρισε την 6η Απριλίου ως παγκόσμια ημέρα φυσικής δραστηριότητας. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, 5 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως οφείλονται σε έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, αφού τα μη δραστήρια άτομα παρουσιάζουν 20-30% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από οποιοδήποτε νόσημα. Η φυσική δραστηριότητα αναφέρεται σε κάθε μορφή κίνησης που μπορεί να παραχθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, κατά την ενασχόληση στο σπίτι, στην εργασία ή στον ελεύθερο χρόνο του ατόμου και διακρίνεται σε χαμηλής, μέτριας και υψηλής έντασης.
   
191 Αντικείμενα. Σελίδα 12/32
 
 • ERS
  02 Ιούν 2021

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ERS διοργανώνει διάφορες  εκδηλώσεις (virtual events) τις επόμενες εβδομάδες. 
  Περισσότερες πληροφορίες:

   
 • 02 Ιούν 2021
  Η Ομάδα Άσθματος της ΕΠΕ, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας & την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα "Σοβαρό άσθμα στην εποχή των βιολογικών παραγόντων", το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  01 Ιούν 2021

  Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθεί το δεύτερο μάθημα της Ενότητας «Η Πνευμονολογία στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», του κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της ΕΠΕ.

   
 • WEBINAR
  01 Ιούν 2021
  Σας προσκαλέσουμε στη διαδικτυακή επιστημονική τηλεδιάσκεψη (webinar) για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Η πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών στα σχολεία» με τη συμμετοχή εξειδικευμένων πνευμονολόγων και παιδιάτρων, που διοργανώνει η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας και η Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος και Προαγωγής Υγείας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος (31η Μαΐου).

  Το webinar θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 2 Ιουνίου & ώρα 19:30
   
 • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  31 Μάι 2021
  Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του καπνίσματος 2021 η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε.) & ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποίησαν Συνέντευξη Τύπου, με σκοπό την  παρουσίαση των δράσεων  αλλά και σημαντικών δεδομένων σχετικά με τις επιπτώσεις του καπνίσματος, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας, καθώς και τη σημασία της διακοπής του, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω σύνδεσμο.

  Συνέντευξη Τύπου
  https://youtu.be/jJE4ZsDgmDc

   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  28 Μάι 2021

  Σας ανακοινώνουμε την έναρξη, τον Σεπτέμβριο του 2021 της νέας σειράς μαθημάτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαταραχές της Αναπνοής στον Ύπνο-Εργαστηριακή και Κλινική Ιατρική του Ύπνου» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Τα μαθήματα μπορούν  να μεταδίδονται και διαδικτυακά.

   
185 Αντικείμενα. Σελίδα 3/31
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Websites ενημέρωσης του Κοινού

 

© 2021 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne