Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 28 Μαρτίου 2024
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
01 Apr 2024

Αγαπητοί συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,


Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ασχολήθηκε με 21 θέματα. Αυτή ήταν η 6η συνεδρίαση του παρόντος ΔΣ. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

1. Ολοκληρώθηκε η αποστολή προσκλήσεων προς τους ξένους ομιλητές για το 33ο  Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο. Ήδη έχουν αποδεχθεί οι 5 από αυτούς και αναμένεται στις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί ο κατάλογος. Για έκτη συνεχόμενη φορά στο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο θα είναι παρούσα η επερχόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής εταιρείας Silke Ryan. Στις 18 Απριλίου θα γίνει η συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής.

2. Έγινε αποτίμηση της εκδήλωσης που έγινε στη Θεσσαλονίκη για τη Παγκόσμια Ημέρας της Φυματίωσης. Η εκδήλωση θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχής και αξίζουν συγχαρητήρια στην Πνευμονολογική Κλινική του ΑΠΘ και ειδικά στην Αναπληρώτρια καθηγήτρια κυρία Μανίκα για τον άψογη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης.

3. Αποφασίστηκε να βγει δελτίο τύπου που θα αφορά τις 7 εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της χώρας που σκοπό είχαν την επαγγελματική ενημέρωση των φοιτητών των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος για την ειδικότητά μας.

4. Έγινε συνάντηση με την εταιρεία επικοινωνίας Reputation Unique με σκοπό τις τελευταίες λεπτομέρειες για την καμπάνια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας που αφορά την ειδικότητά μας. Αποφασίστηκε η καμπάνια να ξεκινήσει στις 23 Απριλίου με συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους υγείας όπου και θα παρουσιαστεί το πλάνο της καμπάνιας σε 2 χρονικές περιόδους, Απρίλιο έως Ιούνιο 2024 και Οκτώβριο ως Δεκέμβριο 2024.

5. Έγινε ενημέρωση από τους υπεύθυνους για το προσεχές πρόγραμμα της Μονάδας Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων της ΕΠΕ. Οι επόμενες δράσεις θα αφορούν την περιοχή του Πύργου Ηλείας, τη Νάξο, τη Θεσσαλία, ενώ αποφασίστηκε να γίνει και μια δράση στη Σαμοθράκη στις αρχές του Ιουλίου του 2024. Ομόφωνα αποφασίστηκε ένα μήνα πριν από τη δράση να γίνεται ενημέρωση των πνευμονολόγων της περιοχής με σκοπό να καταγράφεται η επιθυμία τους για τη συμμετοχή στη δράση.

6. Για την Παγκόσμια Ημέρα Βρογχικού Άσθματος αποφασίστηκε να γίνει συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους υγείας και προβολή του ρόλου του Πνευμονολόγου στη διαχείριση του βρογχικού άσθματος ειδικά των σοβαρών μορφών. Με αφορμή αυτή θα γίνουν ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του registry της ΕΠΕ για το σοβαρό άσθμα.

7. Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα για την Παγκόσμια Ημέρα του περιβάλλοντος που για λόγους συμβολικούς θα γίνει φέτος στην περιοχή του νομού Καρδίτσας με τριπλή δράση - ενημέρωση σχολείων παρουσία της κινητής μονάδας σε μια από τις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες και συνέντευξη τύπου σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο.

8. Έγινε αποτίμηση της συνάντησης με την Κυπριακή Πνευμονολογική Εταιρεία που αφορούσε το 2ο Κύπρο-Ελλαδικό Πνευμονολογικό Συνέδριο. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 4 έως 06/04/2025 στη Λευκωσία της Κύπρου. Στην επόμενη συνάντηση θα καθοριστεί η βάση του προγράμματος ενώ αποφασίστηκε το συνέδριο να έχει φέτος πιο ευρύ κοινό που θα αφορά και άλλες παθολογικές ειδικότητες.

9. Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του σεμιναρίου τύπου Α για την οργάνωση ιατρείων διακοπής καπνίσματος που θα γίνει το Μάιο στο αμφιθέατρο του Ευαγγελισμού.

10. Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εμβολιασμού που θα περιλαμβάνει συνέντευξη τύπου 3 επιστημονικών εταιρειών: Παιδιατρική, Λοιμώξεων και ΕΠΕ.

11. Αποφασίστηκε για το 2025 να υπάρχει μια αναμόρφωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της εταιρείας. Προτάσεις θα συζητηθούν στο επόμενο ΔΣ.

12. Έγινε ενημέρωση από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κα Κατσαούνου, που είναι και η εκπρόσωπος της εταιρείας στην ERS για την πρόοδο του προγράμματος IRC.

13. Αφού ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις των συντονιστριών της ομάδας ύπνου της ΕΠΕ καθώς και οι απόψεις της ομάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της ΕΠΕ αποφασίστηκε όπως οι κύριοι Ε Ζέρβας και Σ Λουκίδης συντάξουν την τελική πρόταση με σκοπό να συζητηθεί με τον ΕΟΠΠΥ.

14. Επιλέχθηκαν 2 άτομα από τις 17 αιτήσεις με σκοπό να επιχορηγηθούν για να παρακολουθήσουν τις εργασίες διεθνούς σεμιναρίου με τίτλο "International Workshop on EBUS-Guided Mediastinal Cryobiopsy" που θα πραγματοποιηθεί 14 – 15 Μαΐου 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Το ΔΣ
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne