Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ


 • Δευτέρα 09 Δεκ 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Athens Hilton και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.

  Το τελικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε από εδώ

  Προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή σας και σας περιμένουμε όλους!
   
 • Δευτέρα 09 Δεκ 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των εργασιών του 28ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Ομάδων Εργασίας της ΕΠΕ.

  Τα μέλη των ομάδων παρακαλούνται να προσέλθουν στις συνεδριάσεις την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 με το εξής πρόγραμμα:
   
 • Τρίτη 03 Δεκ 2019
  H Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξειδικευμένη εκπαίδευση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι συνάδελφοι, αποφάσισε να προκηρύξει 2 υποτροφίες στο γνωστικό αντικείμενο της Κυστικής Ίνωσης και της Φυματίωσης για εξειδίκευση σε ειδικά κέντρα, για ένα έτος.

  Οι υποτροφίες δίνονται σε συνεργασία με κλινικές αποδεδειγμένης αξίας και μακροχρόνιας ενασχόλησης με το αντικείμενο σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο.
   
 • Τρίτη 03 Δεκ 2019

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά το τέλος  του 28ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Το Παραμύθι της Ανάσας»,  την Κυριακή  15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα Τερψιχόρη στο ξενοδοχείο Hilton, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.  Η παράσταση αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας  αλλά και  παιδιά δημοτικού σχολείου , η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

  Η θεατρική παράσταση αποτελεί ευγενική χορηγία της εταιρείας Chiesi.
   
 • Σάββατο 23 Νοέ 2019
  Οι παρουσιάσεις των ομιλητών από το 15ο Εκπαιδευτικό Φροντιστήριο είναι πλέον διαθέσιμες για όλους και μπορείτε να τις βρείτε αναλυτικά παρακάτω:
   
 • Τετάρτη 04 Δεκ 2019

  Το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το χαμό του συναδέλφου Νικηφόρου Φιλίππου, πρώην διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

   
 • Πέμπτη 21 Νοέ 2019

  Θα θέλαμα να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση με ζωντανή αφήγηση των Γραμμάτων των Αζήτητων Νεκρών της Σωτηρίας από το αρχείο του Μουσείου «Η Σωτηρία» από τον Πνευμονολόγο κ. Βλαστό Φώτη.

  Στο θέατρο "Σταθμός", πολύ κοντά στο μετρό Μεταξουργείο από τις 19:00 μέχρι τις 20:20μμ 

  Εισιτήριο: 10 ευρώ

   
 • Τρίτη 19 Νοέ 2019

  Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες όπως στην Ελλάδα οφείλεται σε ποσοστό 90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα της νόσου είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος στην προχωρημένη της μορφή, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει να ζουν στο σπίτι με τη βοήθεια οξυγόνου, και τους οδηγεί συνεχώς στα Νοσοκομεία λόγω συχνών λοιμώξεων γνωστών ως παροξύνσεων της νόσου. Η νόσος αναδεικνύεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας και ταξινομείται σταθερά στην πρώτη πεντάδα των νοσημάτων με την μεγαλύτερη θνησιμότητα. Παρ’ όλα αυτά η νόσος αυτή δεν έχει τύχει  της απαραίτητης προσοχής από το ιατρικό σώμα και τις εν γένει υγειονομικές αρχές ακόμη και στα προηγμένα κράτη. Πολύ περισσότερο μάλιστα το κοινό δεν έχει συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που διατρέχει να νοσήσει εξαιτίας του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε την ΧΑΠ σε μία από τις πέντε πιο επικίνδυνες αρρώστιες της επόμενης χιλιετίας και συντονίζει προσπάθειες για την αντιμετώπισή της, όπως αυτή με το ακρωνύμιο GOLD (Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease).:

   
 • Τρίτη 12 Νοέ 2019
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καθιερώσει την 12η Νοεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για μια από τις συνηθέστερες και ενίοτε απειλητικές λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, η οποία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά νόσησης και θνησιμότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Από τα επιδημιολογικά δεδομένα αποτυπώνεται ότι η πνευμονιοκοκκική πνευμονία αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου σε παιδιά έως πέντε ετών, ενώ εμφανίζει θνητότητα μεγαλύτερη του 15% σε ευαίσθητους πληθυσμούς όπως σε άτομα άνω των 65 ετών, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, για παράδειγμα βρογχικό άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οι καπνιστές καθώς και ασθενείς που πάσχουν από  καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, αλκοολισμό κλπ.  Αν και οποιοσδήποτε μπορεί να προσβληθεί από πνευμονία, ακόμα και υγιή άτομα σε καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο περισσότερο πιθανόν είναι να τα μικρόβια να προσβάλουν άτομα με επηρεασμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις εκδηλώνονται περισσότερο συχνά κατά τη χειμερινή περίοδο λόγω συγχρωτισμού και κλιματικών συνθηκών, αλλά κατά την αρχή της εαρινής περιόδου.
   
 • Πέμπτη 21 Νοέ 2019
  Το 22ο Πανελλήνιο Θεματικό Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας & Επείγουσας Ιατρικής διοργανώνεται στις 28‐29‐30 Νοεμβρίου 2019 από το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου (Ι.Μ.Β.Ν.) σε συνεργασία με τις ΜΕΘ των Γενικών Νοσοκομείων Λάρισας, Γιαννιτσών και ΝΙΜΤΣ και είναι αφιερωμένο στο θέμα «Κλίμακες, Αλγόριθμοι, Πρωτόκολλα, Όρια, Κριτήρια & Δείκτες». Στο συνέδριο η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχει χορηγήσει και την αιγίδα της.
   
569 Αντικείμενα. Σελίδα 1/57
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10