Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Πέμπτη 18 Ιαν 2018
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, θα ήθελε να σας πληροφορήσει ότι προτίθεται να διοργανώσει το 27ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, τον Νοέμβριο του 2018 στην Αθήνα.

  Επιθυμία της ΕΠΕ είναι η εξ’ ολοκλήρου ανάθεση σε γραφείο (PCO) του συνόλου της διοργάνωσης του συνεδρίου (δηλαδή την οικονομική διαχείριση, είσπραξη εγγραφών, χορηγιών κλπ., εκτός της κατάρτισης  του επιστημονικού προγράμματος). 

  Αναλυτικά  τις  προδιαγραφές  διοργάνωσης του 27ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου της ΕΠΕ μπορείτε να δείτε από εδώ
   
 • Πέμπτη 18 Ιαν 2018
  Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), διά του Αντιπροέδρου ΔΣ, κου Δήμου Φωτόπουλου και του Προέδρου ΔΣ, κου Σπυρίδωνα Ζακυνθινού, αντίστοιχα. Στόχος του Μνημονίου είναι η συνεργασία για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από την νικοτίνη με άξονες την πρόληψη, τη θεραπεία, την πρόληψη υποτροπών, το σχεδιασμό πολιτικών και την εν γένει προαγωγή της υγείας. 

  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτραπούν: 5 εκατομμύρια πεθαίνουν ετησίως από ενεργητικό κάπνισμα, ενώ περισσότεροι από 600 χιλιάδες πεθαίνουν λόγω της έκθεσής τους στο παθητικό κάπνισμα. Στην Ελλάδα το ποσοστό των καπνιζόντων να ανέρχεται στο 38% σύμφωνα με το Ευροβαρόμετρο 2017.
   
 • Παρασκευή 22 Δεκ 2017
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία προκηρύσσει διαγωνισμό για την χορήγηση δύο ετήσιων υποτροφιών κλινικού έργου ύψους 15.000€ σε ειδικευμένους πνευμονολόγους, μία στο γνωστικό αντικείμενο της Φυματίωσης και η άλλη στα Διάμεσα Νοσήματα του Πνεύμονος.

  Η χορηγούμενη υποτροφία θα είναι πλήρους πρωινής απασχόλησης η μία στη μονάδα διαμέσων νοσημάτων της Πανεπιστημιακής κλινικής του  ΓΝΝΘΑ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ" και η άλλη στο Αντιφυματικό τμήμα - Μονάδα Πολυανθεκτικής Φυματίωσης του ίδιου νοσοκομείου. 

  Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν κατόπιν γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης. Οι γραπτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26 Ιανουαρίου  στα γραφεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».
   
 • Τετάρτη 17 Ιαν 2018
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της διοργάνωσης των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πνευμονολογίας, θα αναλάβει την κάλυψη των εξόδων για το προσεχές ERS Congress 2018 για δυο (2) συμμετέχοντες-ειδικευόμενους.

  Ο πρώτος ειδικευόμενος θα αναδειχθεί μέσα από κλήρωση που θα γίνει την τελευταία ημέρα των μαθημάτων για την σεζόν 2017-18  στις 06/06/18. Στην κλήρωση θα συμμετέχουν όλοι οι ειδικευόμενοι που θα έχουν συμπληρώσει 16 παρουσίες σε αυτόν τον κύκλο 20 μαθημάτων (80% ποσοστό παρακολούθησης).

  Ο άλλος ειδικευόμενος θα προκύψει μετά από εξετάσεις, αμέσως μετά το πέρας των μαθημάτων. Οι ερωτήσεις θα είναι multiple choice και θα προκύπτουν από τις παρουσιάσεις που θα έχουν προηγηθεί σε όλη την εκπαιδευτική περίοδο.
   
 • Πέμπτη 21 Δεκ 2017
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία σας ενημερώνει για τους νέους όρους για τις Ερευνητικές Υποτροφίες, τις οποίες προκηρύσσει με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018.

  Τις αναλυτικές πληροφορίες για την προκήρυξη των υποτροφιών μπορείτε να τις βρείτε παρακάτω:
   
 • Πέμπτη 11 Ιαν 2018
  Οι παρουσιάσεις των ομιλητών από το 1ο μάθημα των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πνευμονολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Η Σωτήρια" είναι πλέον διαθέσιμες για όλους και μπορείτε να τις βρείτε αναλυτικά παρακάτω σε μορφή Acrobat Reader (pdf).
   
 • Τρίτη 16 Ιαν 2018

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η 10η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στις 14:30μ.μ. στο γραφείο της ΕΠΕ στο ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία".

  Παρακάτω ανακοινώνονται τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης. 

   
 • Τετάρτη 20 Δεκ 2017
  H A΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ διοργανώνει το 2ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο με θέμα: «Καυτά θέματα στην Εντατική Θεραπεία» που θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

  Αναλυτικά το Πρόγραμμα του 2ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου μπορείτε να το δείτε από εδώ

  Η συμμετοχή στο συμπόσιο είναι δωρεάν.

  Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

   
 • Δευτέρα 08 Ιαν 2018

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει κύκλο Μετεκπαιδευτικών Εβδομαδιαίων Σεμιναρίων κάθε Τετάρτη στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

  Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018.

  Αναλυτικά το Πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε από εδώ

   
 • Τετάρτη 20 Δεκ 2017
  Οι παρουσιάσεις των ομιλητών από το 26ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, είναι πλέον διαθέσιμες για όλους και μπορείτε να τις βρείτε αναλυτικά παρακάτω σε μορφή Acrobat Reader (pdf).

  Επίσης σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμες και στο YouTube της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
   
363 Αντικείμενα. Σελίδα 1/37
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10