Loading...
 
 
Συμμετοχή της ΕΠΕ στην χειμερινή αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στη Σαμοθράκη, 2-5 Νοεμβρίου 2023
10 Nov 2023
Για άλλη μια φορά η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συμμετείχε στη χειμερινή αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στη Σαμοθράκη (2-5 Νοεμβρίου 2023). 

Στην αποστολή αυτή συμμετείχαν δέκα διαφορετικές ειδικότητες. 150 κάτοικοι της Σαμοθράκης είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν από τους πνευμονολόγους που συμμετείχαν (κκ Ιωάννα Τσιώκου, Παρασκευή Κατσαούνου και Νικολέττα Ροβίνα), μια ειδικότητα που δεν εκπροσωπείται στο νησί.
Στα πλαίσια του ελέγχου των ασθενών και με τη διενέργεια σπιρομετρήσεων (κ Β. Δρούγιας) σε 100 περίπου άτομα που προσήλθαν αναφέροντας συμπτώματα από το αναπνευστικό, διαπιστώθηκε υψηλός επιπολασμός βρογχικού άσθματος και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, καταγράφοντας ταυτόχρονα υψηλό ποσοστό καπνιστών μεταξύ των εξετασθέντων. Έγινε ενημέρωση για τις μεθόδους και τα οφέλη από τη διακοπή καπνίσματος και δόθηκαν οδηγίες για τον εμβολιασμό (γρίπη, πνευμονιόκοκκο, κορωνοϊό).
Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να στηρίξουμε τη διάγνωση και να βοηθήσουμε στη σταθεροποίηση ασθενούς με εκτεταμμένη εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση αριστερού κάτω άκρου και πιθανή μαζική πνευμονική εμβολή μέχρι τη διακομιδή της σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο, σε συνεργσία με τον ακτινολόγο και τον αγγειοχειρουργό της Ομάδας.

Άλλη μια χειμερινή μας αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία!





  

  

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne