Loading...
 
 
Σεμινάριο Διαθωρακικού Υπερήχου στα πλαίσια του συνεδρίου «Ημέρες Πνευμονολογίας 2023»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13 Oct 2023

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στα πλαίσια του Συνέδριου «Ημέρες Πνευμονολογίας 2023», που διοργανώνει η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τις  12-15 Οκτωβρίου 2023 στο Βόλο, πραγματοποίησε (προσυνεδριακό) σεμινάριο στο Διαθωρακικό Υπέρηχο την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.

Το σεμινάριο διεξήχθη στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα και συμμετείχαν 14 Ιατροί Πνευμονολόγοι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι. Πραγματοποιήθηκαν αρχικά ομιλίες σχετικά με την χρησιμότητα του υπερηχογραφήματος θώρακος στην καθημερινή κλινική πράξη και ακολούθησε hands on εκμάθηση σε επιλεγμένους ασθενείς της Πνευμονολογικής Κλινικής. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με quiz περιστατικών καθώς και με την παρουσίαση υπερηχογραφικών εικόνων σε ασθενείς που υπεβλήθησαν σε υπερηχογράφημα θώρακος με σκιαγραφικό (CEUS).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές του σεμιναρίου κκ Χατζηαντωνίου Αργυρώ & Βαρσαμά Χαράλαμπο, τον καθηγητή κ Κ. Γουργουλιάνη καθώς και τα μέλη της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την διάθεση της κλινικής & την άρτια οργάνωση του σεμιναρίου. 

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne