Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 19 Σεπτεμβρίου 2023
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
25 Sep 2023

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Αυτή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του παρόντος ΔΣ. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

1. Σε διαφορετική ημέρα από το ΔΣ  συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή του 32ου  Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου. Προστέθηκε Κλινικό Φροντιστήριο που αφορά τη διακοπή του καπνίσματος. Συζητήθηκε η κατανομή των δορυφορικών συμποσίων αφού ελήφθησαν υπόψιν τα αιτήματα των χορηγών.

2. Συζητήθηκε εκτενώς η εκλογική διαδικασία που θα διαρκέσει από το πρωί της Κυριακής 1 Οκτωβρίου έως το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 18.00 μ.μ. Οργανώθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στην οποία θα αναπτυχθεί το έργο της εταιρείας τα τελευταία 3 χρόνια, θα γίνει ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές, θα οριστεί η εφορευτική επιτροπή, θα γίνει παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού και τέλος θα δοθεί η δυνατότητα παρεμβάσεων και τοποθετήσεων των μελών μας. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στο  http://www.hts.org.gr/1040.

3. Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να στείλει αίτημα στην ERS ώστε η ΕΠΕ  να συμμετάσχει στη διοργάνωση των επόμενων ERS satellites για το 2024.

4. Αποφασίστηκαν 2 εκδηλώσεις, μία στην Παγκόσμια Ημέρα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, 15 Νοεμβρίου και μια ξεχωριστή, με σκοπό την παρουσίαση στους δημοσιογράφους του προγράμματος της ΕΠΕ "Ζωή με ΧΑΠ" στις 28 Νοεμβρίου. Και στις 2 εκδηλώσεις ζητήθηκε η συνεργασία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

5. Παρελήφθησαν από την ομάδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οι οδηγίες για τη διαχείριση του χρόνιου βήχα. Αποφασίστηκε οι οδηγίες αυτές να σταλούν για αξιολόγηση σε 2 εξωτερικούς κριτές που θα είναι: ο κ. Κωνσταντίνος Κατσούλης και η κα Ελένη Τζωρτζάκη. Οι οδηγίες θα παρουσιαστούν στο επόμενο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο. Θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης.

6. Από τις 23 Φεβρουαρίου του 2024 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2024 θα διεξαχθεί στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Τρικάλων το Refreshing course 2024. Σε αυτό θα προσκληθούν ειδικευόμενοι ιατροί τέταρτου και πέμπτου έτους ειδικότητας. Θα υπάρχει την τελευταία μέρα τεστ προσομοίωσης εξετάσεων ειδικότητας. Ο σχεδιασμός και η θεματολογία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου 2023.

7. Η ΕΠΕ ξεκινάει πρωτόκολλο καταγραφής ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και καρδιαγγειακά νοσήματα με παρακολούθηση ενός έτους. Ορίστηκαν ως συντονιστές του πρωτοκόλλου οι καθηγητές Κωνσταντίνος Κωστίκας και Πασχάλης Στειρόπουλος. Το όλο πρωτόκολλο επιχορηγείται από την εταιρεία Astra Zeneca.

8. Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα και ο σχεδιασμός του σεμιναρίου της επιστημονικής ομάδας βρογχικού άσθματος που θα γίνει από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου στη λίμνη Πλαστήρα. Για το σεμινάριο αυτό επιλέχθηκαν μέσω των διευθυντών των κλινικών 24 ειδικευόμενοι ιατροί.

9. Θα  ζητηθεί από το ΚΕΣΥ επικύρωση διαδικασίας για την πιστοποίηση των Ιατρείων Διακοπής του Καπνίσματος μέσω της ΕΠΕ.

10. Το δεύτερο σεμινάριο διαθωρακικού υπερήχου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και θα το παρακολουθήσουν και ιδιώτες γιατροί που έκαναν αίτηση στην ΕΠΕ. Εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα είναι οι συνάδελφοι πνευμονολόγοι κκ Ιωάννης Καλομενίδης, Στυλιανός Φρέγκογλου και Διονύσιος Σπυράτος.

11. Η ΕΠΕ θα διοργανώσει εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας στις 9 Νοεμβρίου.

12. Έγινε αποτίμηση της εκδήλωσης που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του ERS 2023, η οποία χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα επιτυχής ειδικά με την παρουσία του ίδιου του προέδρου της ERS.

13. Επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση 3 νέοι πνευμονολόγοι οι οποίοι θα παρακολουθήσουν με έξοδα της ΕΠΕ το σεμινάριο EBUS part 1  που διοργανώνει η ERS σε συνεργασία με τη μονάδα επεμβατικής πνευμονολογίας της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Ν.Ν.Θ.Α.  Σωτηρία.

14. Επιλέχθηκαν μετά από αξιολόγηση των βιογραφικών 3 νέοι πνευμονολόγοι οι οποίοι θα διασυνδεθούν με τους αντίστοιχους της Early Career Members της ERS. Επικεφαλής των 3 αυτών νέων πνευμονολόγων ορίστηκε η πνευμονολόγος κα Eιρήνη Βασαρμίδη.

15. Εγκρίθηκε η αγορά φορητού υπερήχου με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική δραστηριότητά της ΕΠΕ για τον διαθωρακικό υπέρηχο.

16. Η ΕΠΕ θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο ‘’European advance course on clinical Tuberculosis’’ που θα γίνει από 25-27 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα. Θα επιχορηγήσει τη συμμετοχή 10 Πνευμονολόγων-Φυματιολόγων.
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne