Loading...
 
 
Ανακοίνωση για Δράσεις Μονάδας Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων ΕΠΕ, 19-20, 26 Ιουλίου 2023
27 Jul 2023

Η  Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, μέσω της Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου πραγματοποίησε δράση προληπτικού χαρακτήρα στις 19-20 Ιουλίου στους ιατρικούς χώρους των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου, καθώς και στις 26 Ιουλίου στο ιατρείο του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου στην Σαλαμίνα.

Η δράση περιελάμβανε δωρεάν σπιρομετρικό έλεγχο, με υπεύθυνους ιατρούς τους κκ Πλακιά Θεοδώρα, Κωνσταντόπουλο Κων/νο & Κασιώλα Μαρία, αντίστοιχα.

Στα ιατρεία των ΚΑΠΗ Ανω Λιοσίων & Ζεφυρίου διενεργήθηκαν συνολικά 93 σπιρομετρήσεις και έγινε πρωτοδιάγνωση της ΧΑΠ σε 12 άτομα, βρογχικού άσθματος σε 8 περιστατικά (7 εκ των οποίων πρωτοδιαγνωσμένα), ενώ περιοριστικό σύνδρομο διαπιστώθηκε σε 7 άτομα.

Στο ιατρείο του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου Σαλαμίνας διενεργήθηκαν συνολικά 29 σπιρομετρήσεις, εκ των οποίων προέκυψαν 2 πρωτοδιαγνωσμένα περιστατικά ΧΑΠ και 8 περιστατικά με περιοριστικό σύνδρομο.

Οι προληπτικές δράσεις της ΕΠΕ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μπορεί να το δηλώσει στο email της εταιρείας pneumon@hts.org.gr.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne