Loading...
 
 
Ανακοίνωση για Δράση Μονάδας Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων ΕΠΕ, Ιούνιος 2023
16 Jun 2023

Η  Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, μέσω της Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου και σε συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς υγείας και φυσικά τους Έλληνες Πνευμονολόγους  πραγματοποίησε δράση προληπτικού χαρακτήρα για την προστασία & προαγωγή της υγείας του γενικού πληθυσμού σχετικά με τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.

Η  δράση περιελάμβανε δωρεάν σπιρομετρικό έλεγχο και πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Λάρισας,  με υπεύθυνη Ιατρό την κα Περλεπέ Γαρυφαλλιά σε κατοίκους της Υδρας, το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου 2023.

Αρωγός στη δράση ήταν το Κουλούρειο Νοσοκομείο Υδρας “Παναγία Φανερωμένη”.

Εξετάστηκαν κλινικά και υποβλήθηκαν σε σπιρομέτρηση συνολικά 110 κάτοικοι και σε 10 εξ’αυτών διενεργήθηκε ακτινογραφία θώρακος.

Από τους εξετασθέντες προέκυψαν : 2 πρωτοδιαγνώσεις ΧΑΠ, 2 ασθενείς με μη ελεγχόμενο άσθμα, 1 ασθενής με πιθανή διάμεση πνευμονοπάθεια  και 3 με παθολογικά ευρήματα σε απεικόνιση θώρακος που παραπέμφθηκαν προς περαιτέρω ακτινολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο.

Οι προληπτικές δράσεις της ΕΠΕ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μπορεί να το δηλώσει στο email της εταιρείας pneumon@hts.org.gr .

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne