Loading...
 
 
Συνάντηση εκπροσώπου του ΑΥΣ και του Προέδρου της ΕΠΕ με αντικείμενο τη συνταγογράφηση του υγρού οξυγόνου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
25 Jan 2023
Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, στα γραφεία της ΕΠΕ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπου του ΑΥΣ και του προέδρου της ΕΠΕ με αντικείμενο τη συνταγογράφηση του υγρού οξυγόνου.

Η ΕΠΕ είχε προτείνει σαφή κριτήρια  χορήγησης σε συνεργασία με το ΔΣ της ΕΠΝΕΛ (https://www.hts.org.gr/assets/Ex.%205389_AYS.pdf) . Όπως τονίσθηκε από τον ΑΥΣ υπάρχει μια σαφής γεωγραφική υπερσυνταγογραφία  του υγρού οξυγόνου που δεν ακολουθεί την υπόλοιπη χώρα.
Η ΕΠΕ όπως, τόνισε και ο πρόεδρός της στον εκπρόσωπο του ΑΥΣ, αλλά και στον πρόεδρο του ΑΥΣ θεωρεί ότι τα θεσπισθέντα κριτήρια είναι με βάση τα διεθνή δεδομένα και δεν πρέπει να αλλαχθούν. Συμφώνησε δε με την θέση του ΑΥΣ ότι πρέπει να υπάρχουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς την κατεύθυνση αυτή, με σκοπό να διαφυλαχθεί η χορήγηση υγρού οξυγόνου σε αυτούς που το χρειάζονται. Ζήτησε δε να ενεργοποιηθεί στη πλατφόρμα των παροχών ΕΚΠΥ η χορήγηση φορητού συμπυκνωτή στους ανθρώπους που έχουν αποκορεσμούς και υποξαιμία στην άσκηση, με βάση πάλι τα κριτήρια που έστειλαν η ΕΠΕ και η ΕΠΝΕΛ.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne