Loading...
 
 
Τελετή παράδοσης φορητού διαθωρακικού υπερηχοτομογράφου Ecovidus στην Ομάδα Αιγαίου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
06 Jul 2022
Στα πλαίσια της ενίσχυσης της συνεργασίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με την Ομάδα Αιγαίου, η τελευταία, με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Unilever και MyMarket, προχώρησε σε προμήθεια διαθωρακικού υπερήχου για τις ανάγκες της εξέτασης των πνευμονολογικών ασθενών.

Η χρήση του διαθωρακικού υπερήχου από τους έμπειρους χειριστές της ΕΠΕ αναμένεται να ενισχύσει πολύ τις διαγνωστικές δυνατότητες ειδικά στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει στις αποστολές της με την Ομάδα Αιγαίου.

Για τις απαιτήσεις των αποστολών σε δυσπρόσιτα, ακριτικά νησιά επελέγη ο τελευταίας τεχνολογίας διαθωρακικός υπέρηχος Ecovidus της Amolab. Ο συγκεκριμένος υπέρηχος, ο πρώτος στην Ελλάδα, εκτός από εξαιρετικές απεικονιστικές δυνατότητες διαθέτει και ένα μοναδικό, δοκιμασμένο αλγόριθμο ταυτοποίησης και ποσοτικοποίησης της πνευμονίας από COVID19 που επιτρέπει το γρήγορο triage των ασθενών με COVID19 με ασφάλεια. Η δυνατότητα αυτή τον καθιστά πολύτιμο εργαλείο ειδικά σε ακριτικά νησιά όπου ακόμα και η απλή ακτινογραφία θώρακα είναι πολυτέλεια.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την τελετή παράδοσης του υπερήχου στην Ομάδα Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, από τις εταιρείες χορηγούς Unilever Hellas και MyMarket. Την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία εκπροσώπησε ο Ταμίας του ΔΣ κ. Χαράλαμπος Μόσχος. Στην ομιλία του έθιξε τα πολλά πλεονεκτήματα του διαθωρακικού υπερήχου, ειδικά σε συνθήκες όπως αυτές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αποστολές της Ομάδας Αιγαίου. Τόνισε επίσης την σημασία της συνεργασίας ΕΠΕ με την Ομάδα Αιγαίου στην προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου σε ακριτικά νησιά. Η Ομάδα Αιγαίου από τη μεριά της δεσμεύτηκε ότι θα διαθέτει τη συσκευή υπερήχων για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ΕΠΕ.




 

  

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne