Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία υλοποιεί την ενημερωτική εκστρατεία «Η ζωή με την άγνωστη – γνωστή νόσο», μια καμπάνια για την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ), που εξελίσσεται και φέτος τον Σεπτέμβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ΙΠΙ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με χαρά σας παραθέτουμε το 3ο τεύχος του περιοδικού Pneumon.
Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκπαιδευτικών μαθημάτων διαθωρακικού υπερήχου, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Νοσημάτων Υπεζωκότα της ΕΠΕ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το 2ο μάθημα Διαθωρακικού Υπερήχου στην Πνευμονολογική Κλινική του Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας & το Πνευμονολογικό Τμήμα ΓΝ Χαλκίδας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις στην Πνευμονολογία: Η Περιφέρεια στο επίκεντρο", την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Παλίρροια στη Χαλκίδα.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 ξεκινάει η Ενότητα «Ακτινολογία Θώρακος» του κύκλου εκπαιδευτικών μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, περιόδου Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2023.
Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 από τις 10.00 το πρωί έως και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00 το απόγευμα διεξήχθη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για πρώτη φορά με ηλεκτρονική ψηφοφορία (όπως ορίζει το νέο καταστατικό που ψηφίστηκε το 2021), μέσω του πιστοποιημένου ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος ΖΕΥΣ.
Η Β΄Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική ΕΚΠΑ, οι Ομότιμοι καθηγητές κκ Σ. Παπίρης & Δ. Μπούρος & η Αναπλ. καθηγήτρια κα Ε. Μάναλη διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διάχυτες Πνευμονοπάθειες» στις 18-19 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.
Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) διοργανώνει στις 15-17 Φεβρουαρίου 2024 στο Βερολίνο συνέδριο που αφορά Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανικό Αερισμό.
Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.ersnet.org/events/rfmv-conference/
Η Πνευμονολογική Κλινική του ΔΠΘ & το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική του Ύπνου» του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ., σε συνεργασία με το Ίδρυμα Έρευνας Αναπνευστικών Νοσημάτων και Διαταραχών Ύπνου διοργανώνει Διημερίδα Πνευμονολογίας με τίτλο «Διαγνωστικές και θεραπευτικές προκλήσεις στη διαχείριση νοσημάτων του αναπνευστικού: από τα σπάνια στα πιο συχνά», στον πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζηδάκι» , στην Ξάνθη, στις 17 - 18 Νοεμβρίου 2023.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ