Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Παρασκευή 24 Μάι 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για το άσθμα, «Rethink your Normal», μία πρωτοβουλία της GLAXOSMITHKLINE (GSK) μέσω των social media με τη συμμέτοχη πνευμονολόγων από διάφορες πόλεις της Ελλάδος άλλα και γνωστών προσωπικοτήτων, η καμπάνια στοχεύει στο να σπάσει τα στερεότυπα για το άσθμα.

  Eπιπλέον, η καμπάνια θα προτρέπει το κοινό να συμπληρώσει το άσθμα control test (www.asthmacontroltest.com) προκείμενου να ενημερωθεί σχετικά με τον έλεγχο του άσθματος.

  Για να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια μπορείτε να την ακολουθήσετε στο facebook στην έξης διεύθυνση: www.facebook.com/rethinkyournormal.greece/

   
 • Πέμπτη 23 Μάι 2019

  Οι Ινωτικές Διάμεσες Πνευμονοπάθειες, με προεξάρχουσα την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση, αποτελούν το μεγαλύτερο διαγνωστικό πρόβλημα της ειδικότητας μας στην καθημέρα κλινική πράξη. Η δυσμενής πρόγνωση (πολλές φορές χειρότερη από αυτή του καρκίνου του πνεύμονα), η έλλειψη αποτελεσματικών θεραπειών και κυρίως τα συχνά δυσδιάκριτα διαγνωστικά όρια τους, καθιστούν την προσέγγιση τους ιδιαίτερα προβληματική. Η Ομάδα Εργασίας των Διαμέσων Νοσημάτων Πνεύμονα του ΕΚΠΑ με επικεφαλή τον καθηγητή Πνευμονολογίας κο Μπούρο Δημοσθένη και τον Ακαδημαϊκό Υπότροφο του ΕΚΠΑ, κο Τζουβελέκη Αργύρη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σχεδίασε την παρακάτω δημοσκόπηση (survey), με την ονομασία ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ (ΠΡΟβληματισμοί στη ΔΙΑγνωση και Θεραπεία της πνευμονικήΣ ίνωσΗς), η οποία περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικές με διαγνωστικούς και θεραπευτικούς προβληματισμούς της καθημέρα ιατρικής πράξης.

  Στη δημοσκόπηση (survey) ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ μπορείτε να συμμετέχετε από το ακόλουθο link: www.surveymonkey.com/r/N7HMGRJ

   
 • Τρίτη 21 Μάι 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Αξιότιμοι καθηγητές και διευθυντές,

  Στις επερχόμενες εκλογές της “ERS for Future Leaders” έχω θέση υποψηφιότητα για τη θέση του Internal Auditor της ERS και ζητώ ως μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) τη στήριξη με τη ψήφο σας προκειμένου να συνεχίσει η Ελλάδα και η ΕΠΕ να έχουν εκπροσώπους σε καίρια διοικητικά πόστα της ERS. Η θέση του Internal Auditor αφορά πρωτίστως στον έλεγχο και την προστασία των οικονομικών της ERS, ωστόσο δίνει τη δυνατότητα παρουσίας στο διοικητικό συμβούλιο της ERS, γεγονός που θα μου επιτρέψει να υποστηρίξω μεταξύ άλλων και τα συμφέροντα των ελληνικών μελών της ERS.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Με τιμή,

  Αργύριος Τζουβελέκης

   
 • Τρίτη 21 Μάι 2019
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το μάθημα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», με το οποίο ολοκληρώνεται ο κύκλος των Μετεκπαιδευτικών Εβδομαδιαίων Σεμιναρίων.

  Πρόγραμμα Τετάρτης 22 Μαΐου 2019

  17:00 Σύνδρομο κεντρικών απνοιών - Σοφία Σχίζα

  18:00 Ύπνος σε αποφρακτικά και περιοριστικά νοσήματα του αναπνευστικού - Χαράλαμπος Μερμίγκης  

   
 • Τρίτη 21 Μάι 2019

  Το Πνευμονολογικό - Φυματιολογικό τμήμα του ΒΠΓΝΗ σας προσκαλεί στην 1η Μετεκπαιδευτική
  Ημερίδα Φυματίωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 στο Ηράκλειο Κρήτης με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

  Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχει μια βαθιά παράδοση στην Φυματίωση, αφού το 1953 εγκαινιάζεται και
  ονομάζεται Παγκρήτιο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Φυματιόντων και λειτουργεί ως Σανατόριο.

  Το πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να το βρείτε από εδώ

  Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν!

   
 • Τρίτη 23 Απρ 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12-15 Δεκεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Hilton.

   
 • Δευτέρα 06 Μάι 2019

  Την Τρίτη 7 Μαΐου είναι η 21η Παγκόσμια Ημέρα για το Άσθμα, μια εκδήλωση που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για το άσθμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Άσθμα διοργανώνεται από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το Άσθμα (GINA), την Παγκόσμια Πρωτοβουλία ενάντια στις Χρόνιες Αναπνευστικές Παθήσεις (GARD) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Ομάδα Άσθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας θα ήθελε να κοινοποιήσει τα ακόλουθα:

   
 • Δευτέρα 13 Μάι 2019
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το μάθημα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

  Πρόγραμμα Τετάρτης 15 Μαΐου 2019

  Προεδρείο: Μάνος Αλχανάτης
  17:00 Σύνδρομο αποφρακτικών απνοιών - Πασχάλης Στειρόπουλος
  18:00 Σύνδρομo παχυσαρκίας υποαερισμού - Πασχάλης Στειρόπουλος

   
 • Παρασκευή 03 Μάι 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η 30η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στις 15:00 μ.μ. στο γραφείο της ΕΠΕ στο ΝΝΘΑ "Η Σωτηρία". 

  Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της 30ης  Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕ είναι τα εξής:            
   
 • Τετάρτη 24 Απρ 2019
  H A΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ διοργανώνει το 5ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο με θέμα: «Κλινικές Περιπτώσεις στη ΜΕΘ, Τι κάνουμε τώρα;» που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαΐου 2019 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

   

   
528 Αντικείμενα. Σελίδα 1/53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10