Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Πέμπτη 21 Μάρ 2019
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φυματίωσης 2019 (24 Μαρτίου 2019), η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η Ομάδα Εργασίας της Φυματίωσης εξέδωσαν Δελτίο Τύπου και πραγματοποίησαν εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Μουσείο «Η Σωτηρία» για να τιμήσουν την μέρα αυτή.

  Η παγκόσμια ημέρα φυματίωσης, είναι ημέρα ενημέρωσης του κοινού για την παγκόσμια επιδημία της φυματίωσης αλλά και ημέρα ευαισθητοποίησης γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και τα προβλήματα που μας εμποδίζουν να εξαλείψουμε αυτή την καταστροφική νόσο. Φέτος το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι «Ήρθε η ώρα!»

  Ήρθε η ώρα για ενεργητική αναζήτηση και θεραπεία της ενεργού και λανθάνουσας φυματίωσης.

  Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ
   
 • Παρασκευή 15 Μάρ 2019

  Η Ομάδα άσθματος ΕΠΕ και η Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ σας προσκαλούν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 σε εκδήλωση με θέμα: Σοβαρό άσθμα στην εποχή των βιολογικών παραγόντων.

  Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Ramada Thraki Palace.

  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ

   
 • Παρασκευή 15 Φεβ 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,
   
  H Oμάδα Eργασίας της ΕΠΕ "Φυσιολογία & Παθοφυσιολογία του Αναπνευστικού Συστήματος – Εντατική Θεραπεία – Πνευμονική Υπέρταση" οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο "Ο βαρέως πάσχων ασθενής ένα βήμα πριν τη ΜΕΘ", που θα πραγματοποιηθεί στο ΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" στις 6 και 7 Απριλίου 2019.
   
  Προκαταρκτικό πρόγραμμα εδώ

  Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν!
   
  Επειδή το σεμινάριο περιλαμβάνει μέρος "Hands on" παρακαλείσθε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 στο htsinfo@otenet.gr για την καλύτερη οργάνωση των ομάδων.
   
 • Παρασκευή 01 Μάρ 2019

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και το American College of Chest Physicians (CHEST) διοργανώνουν το CHEST Regional Congress 2019 στην Αθήνα στις 27-29 Ιουνίου 2019.

  Για το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει γίνει προσεκτική επιλογή της θεματολογίας από την έγκριτη επιστημονική του επιτροπή, με έμφαση στις νεώτερες εξελίξεις που αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος μεταξύ των οποίων ΧΑΠ, άσθμα, καρκίνο του πνεύμονα και διάμεσες  πνευμονοπάθειες.

  Αναλυτικά το επιστημονικό πρόγραμμα μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ

   
 • Τετάρτη 20 Μάρ 2019

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και η Ομάδα Εργασίας της Φυματίωσης εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φυματίωσης 2019 (24 Μαρτίου2019) σας προσκαλεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00 στην εκδήλωση που θα γίνει στο Μουσείο «Η Σωτηρία».

   
 • Τρίτη 19 Μάρ 2019
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το μάθημα της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

  Πρόγραμμα Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019

  Προεδρείο: Χαράλαμπος Μόσχος 

  17:00 Κακοήθης Υπεζωκοτική Συλλογή - Ιωάννης Καλομενίδης

  18:00 Κακόηθες Μεσοθηλιώμα Υπεζωκότα - Διονύσης Σπυράτος
   
 • Παρασκευή 15 Μάρ 2019
  Η Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας διοργανώνει για 12η χρονιά Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Επαγγελματίες της Υγείας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την Oργάνωση Ιατρειών Διακοπής Καπνίσματος.

  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Απριλίου 2019, στην Αθήνα στο αμφιθέατρο του ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

  Αναλυτικά το Πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε από εδώ
   
 • Πέμπτη 21 Φεβ 2019
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 την επιστημονική εκδήλωση με θέμα: Η Πνευμονολογία κοντά στον Πνευμονολόγο στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ στην Καβάλα.

  Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε από εδώ
   
 • Πέμπτη 07 Μάρ 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγγραφές στην Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την ERS λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους. Η ERS πολύ ευγενικά  έχει παρατείνει την ισχύ της εγγραφής μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για να δώσει σε όλους που το επιθυμούν την ευκαιρία να ανανεώσουν την εγγραφή τους. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, έχει λήξει η ισχύς της συνδρομής.

  Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν τα προνόμια του μέλους στην ΕΠΕ και ERS και για το 2019 και να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες της ERS παρακαλούμε να μεριμνήσουν για τη συνδρομή τους το συντομότερο δυνατό. (Όσοι το έχετε ήδη κάνει παρακαλούμε αγνοήστε το παρόν).
   
 • Πέμπτη 14 Μάρ 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την 2η Ημερίδα Κυστικής  Ίνωσης, που διοργανώνεται από το τμήμα Κυστικής  Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

  Η συμμετοχή είναι δωρεάν!

  Το Πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να το βρείτε από εδώ
   
506 Αντικείμενα. Σελίδα 1/51
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10