Loading...
 
 • Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για το άσθμα, «Rethink your Normal», μία πρωτοβουλία της GLAXOSMITHKLINE (GSK) μέσω των social media με τη συμμέτοχη πνευμονολόγων από διάφορες πόλεις της Ελλάδος άλλα και γνωστών προσωπικοτήτων, η καμπάνια στοχεύει στο να σπάσει τα στερεότυπα για το άσθμα.

  Eπιπλέον, η καμπάνια θα προτρέπει το κοινό να συμπληρώσει το άσθμα control test (www.asthmacontroltest.com) προκείμενου να ενημερωθεί σχετικά με τον έλεγχο του άσθματος.

  Για να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια μπορείτε να την ακολουθήσετε στο facebook στην έξης διεύθυνση: www.facebook.com/rethinkyournormal.greece/

  Παρασκευή 24 Μάι 2019
   
 • Τα Τμήματα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, λειτουργούν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση».

  Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές για το ακαδ. έτος 2019-2020 να υποβάλουν στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  Σάββατο 25 Μάι 2019
   
 • Οι Ινωτικές Διάμεσες Πνευμονοπάθειες, με προεξάρχουσα την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση, αποτελούν το μεγαλύτερο διαγνωστικό πρόβλημα της ειδικότητας μας στην καθημέρα κλινική πράξη. Η δυσμενής πρόγνωση (πολλές φορές χειρότερη από αυτή του καρκίνου του πνεύμονα), η έλλειψη αποτελεσματικών θεραπειών και κυρίως τα συχνά δυσδιάκριτα διαγνωστικά όρια τους, καθιστούν την προσέγγιση τους ιδιαίτερα προβληματική. Η Ομάδα Εργασίας των Διαμέσων Νοσημάτων Πνεύμονα του ΕΚΠΑ με επικεφαλή τον καθηγητή Πνευμονολογίας κο Μπούρο Δημοσθένη και τον Ακαδημαϊκό Υπότροφο του ΕΚΠΑ, κο Τζουβελέκη Αργύρη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σχεδίασε την παρακάτω δημοσκόπηση (survey), με την ονομασία ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ (ΠΡΟβληματισμοί στη ΔΙΑγνωση και Θεραπεία της πνευμονικήΣ ίνωσΗς), η οποία περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικές με διαγνωστικούς και θεραπευτικούς προβληματισμούς της καθημέρα ιατρικής πράξης.

  Στη δημοσκόπηση (survey) ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ μπορείτε να συμμετέχετε από το ακόλουθο link: www.surveymonkey.com/r/N7HMGRJ

  Πέμπτη 23 Μάι 2019
   
 • Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Αξιότιμοι καθηγητές και διευθυντές,

  Στις επερχόμενες εκλογές της “ERS for Future Leaders” έχω θέση υποψηφιότητα για τη θέση του Internal Auditor της ERS και ζητώ ως μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) τη στήριξη με τη ψήφο σας προκειμένου να συνεχίσει η Ελλάδα και η ΕΠΕ να έχουν εκπροσώπους σε καίρια διοικητικά πόστα της ERS. Η θέση του Internal Auditor αφορά πρωτίστως στον έλεγχο και την προστασία των οικονομικών της ERS, ωστόσο δίνει τη δυνατότητα παρουσίας στο διοικητικό συμβούλιο της ERS, γεγονός που θα μου επιτρέψει να υποστηρίξω μεταξύ άλλων και τα συμφέροντα των ελληνικών μελών της ERS.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Με τιμή,

  Αργύριος Τζουβελέκης

  Τρίτη 21 Μάι 2019
   
548 Αντικείμενα. Σελίδα 6/137
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • www.myasthma.gr

  Ενημέρωση & σωστή αντιμετώπιση του άσθματος

 • www.denkapnizo.org

  Δεν καπνίζω, ΖΩ ελεύθερα!

 • www.xarizoanasa.gr

  Εκστρατεία ενημέρωσης για τα Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος

 • www.copdgroup.gr

  Ενημέρωση για την ΧΑΠ
  Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

 • www.fightipf.gr

  Υποστήριξη ασθενών με Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση

 

Επιστημονική ενημέρωση

για τους Επιστήμονες της Υγείας