Loading...
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    08 Mar 2022
    Μετά  από εντατική προετοιμασία ενός χρόνου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ανακοινώνει τις Οδηγίες για τον προεγχειρητικό έλεγχο. Θεωρεί κομβικό το ρόλο του Πνευμονολόγου για αυτό και οι Οδηγίες θα σταλούν σε αρμόδιους φορείς που αφορούν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως ΚΕΣΥ, ΠΙΣ, Ιατρικούς Συλλόγους,  Επιστημονικές Εταιρείες Χειρουργικών Ειδικοτήτων , Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.
     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    28 Feb 2022

    Η ΕΠΕ ανακοινώνει τις αναθεωρημένες οδηγίες για τη διαχείριση ασθενών με Long-Post Covid. Θα ήθελε να ενημερώσει τους ασθενείς, οι οποίοι νόσησαν από Covid-19 και παρουσιάζουν συμπτώματα ή σημεία πιθανών μακροχρόνιων επιπλοκών της νόσου (long -covid) ή έχουν απορίες και ερωτήσεις για την αποθεραπεία τους, ότι μπορούν να απευθύνονται στους συναδέλφους Ιδιώτες Πνευμονολόγους της περιοχής τους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του Covid-19 και γνωρίζουν την νόσο και τις πιθανές επιπλοκές ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι γιατροί.

    Για όσους επιθυμούν να απευθυνθούν στις Δημόσιες Δομές Υγείας, παρακάτω παρατίθενται οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των Πνευμονολογικών Ιατρείων Post-Covid σε αυτές:

     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    25 Feb 2022
    Σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ (10/2/2022) έχουν ενεργοποιηθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης τα εμβόλια απευαισθητοποίησης. Η συνταγογράφηση γίνεται μόνο από αλλεργιολόγους, παιδιάτρους και ΩΡΛ.
     
     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    22 Feb 2022
    Σε πρόσφατο ΦΕΚ 31-1-2022 με αριθμό τεύχους 302 καθορίσθηκαν ενδείξεις και τρόπος χορήγησης οξυγονοθεραπείας. Το παραπάνω ΦΕΚ προήλθε μετά από συζητήσεις της ΕΠΕ με την αντίστοιχη ομάδα του ΕΟΠΥΥ.
     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    11 Feb 2022

    Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σχετικά με τις Πνευμονολογικές Κλινικές Περιφερειακών Νοσοκομείων, οι οποίες εστάλησαν στην Αν. Υπουργό Υγείας, καθώς και στις ΔΥΠΕ.

    Διαβάστε το σχετικό κείμενο ΕΔΩ

     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    09 Feb 2022
    Αγαπητοί συνάδελφοι,
     
    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις Θέσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σχετικά με την Επεμβατική Πνευμονολογία, οι οποίες εστάλησαν στο ΚΕΣΥ, καθώς και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).
     
    Διαβάστε το σχετικό κείμενο ΕΔΩ
     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    10 Jan 2022

    Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι προτίθεται να διοργανώσει το 31ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο στο τέλος του 2022 στην Αθήνα.

     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    27 Dec 2021
    Σας ενημερώνουμε σχετικά με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση που αφορά την αύξηση του αριθμητικού ορίου συνταγογράφησης εργαστηριακών εξετάσεων ανά ιατρική ειδικότητα.
    Δείτε την Υπ. Απόφαση, ΕΔΩ

    *Οι προτάσεις που είχαν υποβληθεί σε συνεργασία με την ΕΠΝΕΛ  έγιναν σε μεγάλο ποσοστό αποδεχτές.
     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    06 Dec 2021
    Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ, κ Σ. Λουκίδης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου μετέβη μαζί με ομάδα 5 γιατρών και  νοσηλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο σαν εκπρόσωπος των Ελλήνων Πνευμονολόγων. Η πρόσκληση αφορούσε την αναγνώριση της ειδικότητας σαν βασική ειδικότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε και με τον Αντιπρόεδρο της Commission Μαργαρίτη Σχοινά.
     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    26 Oct 2021

    Αγαπητοί Συνάδελφοι,

    Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας συστήσουμε με τη νέα μορφή, την νέα ιστοσελίδα και τη λειτουργία του περιοδικού της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Pneumon.

     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    25 Oct 2021
    Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ),  στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία (ΕΚΕ),  συμμετείχε στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο με κοινή στρογγύλη τράπεζα όπου παρουσιάστηκαν από τους Β. Τζίλα, Η. Τσαγκάρη και Σ. Σχίζα θεματολογία σχετικά με τη τοξικότητα της αμιοδαρόνης, Χρόνια Θρομβοεμβολική Νόσο και Καρδιαγγειακό Κίνδυνο στο ΣΑΥ.
     
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    19 Oct 2021

    Σας γνωστοποιούμε τη διεξαγωγή επιστημονικής εκδήλωσης με τίτλο "21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων", το οποίο θα πραγματοποιηθεί  2-4 Δεκεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

     
103 Αντικείμενα. Σελίδα 6/9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne