Loading...
 
 
Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία, 21 Ιανουαρίου 2023 Αγρίνιο
23 Jan 2023
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Πανεπιστημιακών, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργάνωσαν εκδήλωση στο Αγρίνιο με τίτλο ‘’ Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία’’ που είχε 2 στόχους:

Την ευαισθητοποίηση των κρατικών και κοινωνικών φορέων για την αναβάθμιση του Πνευμονολογικού τμήματος του Νοσοκομείου του Αγρινίου και την ενημέρωση του κοινού και των ιατρών της περιοχής για τα νοσήματα που διαχειρίζεται η ειδικότητα της Πνευμονολογίας. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 4 από τους Βουλευτές του νομού, αντιπρόσωποι της Περιφέρειας, Δήμαρχοι του νομού,  εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων και οι Διοικητές των νοσοκομείων.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΕΠΕ, κ Σ. Λουκίδης, τόνισε το σημαντικό ρόλο της ειδικότητας στη διαχείριση βασικών νοσημάτων της ιατρικής επιστήμης, όπως ο Καρκίνος, η ΧΑΠ, οι λοιμώξεις και πολλά άλλα. Η ΕΠΕ είναι αρωγός στην προσπάθεια αναβάθμισης του Πνευμονολογικού Τμήματος και όπως σημείωσε αυτό πρέπει να γίνει με ιατρούς που θα έχουν δεξιότητες ώστε,  μαζί με τους ήδη υπάρχοντες 2 εξαιρετικούς συναδέλφους,  να προσφέρουν σημαντικό ρόλο, να υποστηρίξουν το ΕΣΥ στην περιοχή με το καλύτερο τρόπο.
Η ΕΠΕ θα στείλει τα συμπεράσματα της εκδήλωσης στο Υπουργείο Υγείας.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne