Loading...
 
 
Συμμετοχή της ΕΠΕ στη χειμερινή αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στο Καστελλόριζο, 14-16 Οκτωβρίου 2022
26 Oct 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η χειμερινή αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στο Καστελλόριζο, το ανατολικότερο άκρο  της Ελλάδας(14-16 Οκτωβρίου), με τη συμμετοχή 17 διαφορετικών ειδικοτήτων. Την αποστολή υποστήριξαν το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, διαθέτοντας σκάφη για τη μετακίνηση των εθελοντών από και προς τη Ρόδο.

Από την Ιατρική ομάδα της ΕΠΕ (Χ. Μόσχος, Ι. Τσιώκου, Ν. Γιαννιού, Π. Κατσαούνου, Β.Δρούγιας,Ν. Ροβίνα, Σ. Λουκίδης) εξετάστηκαν και υποβλήθηκαν σε λειτουργικό έλεγχο της αναπνοής με σπιρομέτρηση, 30 ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα (κυρίως άσθμα, ΧΑΠ, post-COVID) και σε κάποιους χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή. Στους ασθενείς που είχαν νοσήσει από COVID-19 και είχαν εμμένοντα αναπνευτικά συμπτώματα διενεργήθηκε υπέρηχος πνευμόνων με τον φορητό  θωρακικό  υπερηχοτομογράφο-ECOVIDUS.

Τέλος, έγινε ενημέρωση και δόθηκαν οδηγίες για τον εμβολιασμό (γρίπη, πνευμονιόκοκκο, κορωνοϊό) και τη διακοπή καπνίσματος.

Η ΕΠΕ στηρίζοντας τα τελευταία χρόνια την ευγενή και ανιδιοτελή προσπάθεια της Ομάδας Αιγαίου συνεισέφερε με δωρεά 3000 ευρώ, για την αγορά ιατρικού εξοπλισμούστο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης.



© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne