Loading...
 
 
Ο Δήμος Αθηναίων στο πλευρό της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής»
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
28 Jul 2022

Στην υπογραφή της Χάρτας της Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» προχώρησε  ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύοντας ότι ο σκοπός της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με τη στήριξη της Johnson&Johnson,εξελίσσεται σε μια κοινωνική συμμαχία, στο πλαίσιο της οποίας, θεσμοί, φορείς καθώς και η Πολιτεία, δρουν από κοινού με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από καρκίνο του πνεύμονα.

Η Χάρτα της Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» αποτελεί ένα έγγραφο ηθικής δέσμευσης, το οποίο δημιουργήθηκε με κύριο σκοπό τη μαζική ενημέρωση για το ειδικό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου, προτρέποντας τους πολίτες να ενημερωθούν για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος.

Πρώτη συνυπέγραψε τη Χάρτα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Μίνα Γκάγκα, ενώ τη στήριξη τους έχουν ήδη δηλώσει η Ελληνική Εταιρεία Χειρούργων Θώρακος– Καρδιάς – Αγγείων, η Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής (ΕΛΕΓΕΙΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι) και η FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Στέλιος Λουκίδης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε συνοδοιπόρους, σε αυτό το σημαντικό έργο, θεσμούς και φορείς που αποτελούν μέλη μίας κοινωνικής συμμαχίας για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, παροτρύνοντας την προληπτική εξέταση και ενθαρρύνοντας τη διακοπή του καπνίσματος. Έχουμε ακόμα να διανύσουμε μία μεγάλη διαδρομή αλλά μας δίνει μεγάλη χαρά η ανταπόκριση που έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι οργανισμοί υγείας και η Πολιτεία. Αναμένουμε φορείς αλλά και συμπολίτες μας,να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός πλαισίου που μας αφορά όλους και να είναι δίπλα μας σε αυτή την κοινή προσπάθεια».

Μάθετε περισσότερα για την κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής» εδώ.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne