Loading...
 
 
Patient Partnerships Awards 2022-Βράβευση Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την καμπάνια "Ανάσα Ζωής"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
07 Jul 2022

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τη βράβευσή της με 2 βραβεία που αφορούν την καμπάνια της που υποστηρίζεται από την εταιρεία Johnson&Johnson με τίτλο «Ανάσα Ζωής» και αφορά τον προσυμπτωματικό έλεγχο για το καρκίνο του πνεύμονα με την Αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης σε ετήσια βάση και σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες καπνιστών ή/και πρώην καπνιστών.

Τα βραβεία δόθηκαν στα πλαίσια των ετησίων Patient Partnerships Awards 2022 που αφορούν δράσεις που έχουν σαν επίκεντρο την πρόληψη. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, εν μέσω καραντίνας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την πρώιμη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα. Η  ΕΠΕ έχει πραγματοποιήσει 2 Συνεντεύξεις Τύπου ενημέρωσης δημοσιογράφων και κοινού. Έχει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις στον τύπο, ηλεκτρονικό και μη, έχει δημιουργήσει για την ενημέρωση του κοινού τον ιστότοπο https://anasa-zwis.gr/,  διαφημιστικό σποτ, το οποίο προβάλλεται στα ΜΜΕ, την «Χάρτα Ζωής» που υπογράφτηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και τα μέλη του ΔΣ, έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με το  Υπουργείο Υγείας τις αρχικές προϋποθέσεις για την ασφαλιστική κάλυψη από τα δημόσια ταμεία ενώ στο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο θα ανακοινώσει στους Έλληνες Πνευμονολόγους τις πρώτες ελληνικές οδηγίες για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίες προετοιμάζονται από ομάδα συναδέλφων με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων και ανθρώπων που διαπραγματεύονται τα οικονομικά της υγείας.

Το τελευταίο μήνα έχει ξεκινήσει διαδικασία πιλοτικού προγράμματος εξωτερικών ιατρείων σε δημόσια νοσοκομεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της Πνευμονολογική κοινότητας.

Ευχαριστούμε την Ομάδα Εργασίας του Καρκίνου του Πνεύμονα και όλους αυτούς που συντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ΕΠΕ. Τα βραβεία παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Στέλιος Λουκίδης σε ειδική τελετή που έγινε στις 6 Ιουλίου 2022 ενώ παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ κ. Ελευθέριος Ζέρβας  και στελέχη της εταιρείας Johnson&Johnson.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne