Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 6 Ιουνίου 2022
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
10 Jun 2022

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 6 Ιουνίου 2022 και ασχολήθηκε με 18 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

1. Εγκρίθηκαν και εστάλησαν στον ΕΟΠΥΥ οι κοινές θέσεις ΕΠΕ και ΕΠΝΕΛ για το υγρό οξυγόνο. Σκοπός των κοινών θέσεων είναι ο εξορθολογισμός της διαδικασίας.

2. Στις 16 Ιουνίου θα γίνει η συνεδρίαση της επιτροπής προγράμματος του 31ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου με σκοπό την οριστικοποίηση του 90% του προγράμματος. Ήδη έχουν ληφθεί όλες οι προτάσεις των Ομάδων Εργασίας. Μέσα στον Ιούλιο θα σταλούν και οι προσκλήσεις σε ομιλητές και προέδρους. Παράκληση σε όλα τα μέλη να τηρήσουν το πλαφόν των 2 δορυφορικών στο 31ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό συνέδριο.

3. Προκηρύχθηκαν οι ερευνητικές υποτροφίες και επιλέχθηκαν οι κριτές από  το εξωτερικό.
 
4. Η ΕΠΕ συμμετέχει στο συνέδριο της ΕΠΝΕΛ με τις Ομάδες Εργασίας.

5. Το ΔΣ αποδέχθηκε ομόφωνα τις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας διαταραχών στον ύπνο που αφορά την διαχείριση ασθενών με ΣΑΥ και ανανέωση συνταγογράφησης από πιστοποιημένους ιατρούς στον ύπνο.

6. Ξεκινά η δράση της μονάδας προληπτικού ελέγχου αναπνευστικού από το Δήμο Μεταμόρφωσης ενώ προγραμματίζονται με τοπικούς φορείς και κλινικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό που έχει αναδείξει τα τελευταία 15 χρόνια τη Πνευμονολογία μέσω της ΕΠΕ μπορεί να το δηλώσει στην Εταιρεία.

7. Στις 1 Οκτωβρίου 2022 θα γίνει η 3η εκδήλωση της ΕΠΕ στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της σε επαρχιακές πόλεις που δραστηριοποιείται η Πνευμονολογία. Συνεργασία με το Βοστάνειο Νοσοκομείο και τον Ιατρικό Σύλλογο.

8. Εγκρίθηκαν 2 περιφερειακά σεμινάρια Ομάδων Εργασίας για το 2023. Το πρώτο θα αφορά την πνευμονική εμβολή και τη πνευμονική υπέρταση και το δεύτερο την ΠΦΥ.

9. Η ΕΠΕ θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2022 ενημερωτική καμπάνια προβολής της ειδικότητας πέρα από το COVID-19. Λεπτομέρειες για τη καμπάνια θα ανακοινωθούν σύντομα.

10. Πρόταση συνεργασίας στους φοιτητικούς συλλόγους των 7 Ιατρικών σχολών για ενημερωτική καμπάνια με τίτλο ’’Μάθε για τη Πνευμονολογία’’. Σε αυτή θα σταλεί αίτημα συνεργασίας στις Πανεπιστημιακές Πνευμονολογικές Κλινικές και στις Ιατρικές Σχολές. Σκοπός της είναι η ενημέρωση των αυριανών ιατρών για την ειδικότητα της Πνευμονολογίας.

11. Η ΕΠΕ προτίθεται να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο 2022 όπως κάθε χρόνο. Μεταξύ άλλων να γίνει συν-εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της πνευμονίας και να υπάρχει και συμμετοχή της κινητής μονάδας της ΕΠΕ.

12. Ζητήθηκε η σύγκληση σύσκεψης των υπευθύνων των μονάδων κυστικής ίνωσης με σκοπό το σχεδιασμό λειτουργίας τους. Υπεύθυνος από το ΔΣ ο κ Μόσχος.

13. Οριστικοποιήθηκε η ημερίδα "Τι ακούστηκε στο ERS του 2022". Αθήνα και Θεσσαλονίκη 17 Σεπτεμβρίου 2022 με παράλληλη διαδικτυακή μετάδοση.

14. Συμφωνήθηκε η έναρξη μικρών σχολείων εκπαίδευσης στη διακοπή του καπνίσματος που θα αφορούν Ιατρούς και Φαρμακοποιούς. Υπεύθυνη από ΔΣ η κ Κατσαούνου.

15. Αποφασίστηκε ομόφωνα η ενεργοποίηση των refreshing courses για ειδικευόμενους των 2 τελευταίων ετών με πρώτο τον Φεβρουάριο του 2023.

16. Στις 25 Ιουνίου θα υπογραφεί στη Λεμεσό σύμφωνο συνεργασίας της ΕΠΕ με την Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου.

Το ΔΣ

 

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne