Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 23 Φεβρουαρίου 2022
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
08 Mar 2022

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 23 Φεβρουαρίου 2022 και ασχολήθηκε με 15  θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

1. Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία του 31ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου που θα γίνει 8-11 Δεκεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Intercontinental.

2. Επικυρώθηκε η συνεργασία με την ΕΠΝΕΛ στο επόμενο Πανελλήνιο Συνέδριό της στις 23-26 Ιουνίου 2022. Η ΕΠΕ θα συμμετάσχει ενεργά μέσω των ομάδων εργασίας με 13 στρογγυλά τραπέζια. Εκπρόσωποι από το ΔΣ για την οργανωτική επιτροπή η κα Ροβίνα και ο κ Μπακάκος.

3. Μετά από ερώτημα που έλαβε η ΕΠΕ, εστάλη επιστολή προς το Υπουργείο με την οποία η ΕΠΕ δεν συμφωνεί με την διενέργεια αεροθεραπείας για πνευμονικές παθήσεις, μια και δεν υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο που να το υποστηρίζει.

4. Αποφασίστηκε η συνεργασία με την Κυπριακή Πνευμονολογική Εταιρεία. Έγινε η πρώτη διερευνητική διαδικτυακή συνάντηση. Εκπρόσωποι της ΕΠΕ ορίσθηκαν οι κ Μόσχος και Μπακάκος.

5. Η ΕΠΕ θεωρεί ότι ως σημαντικό  ζήτημα τη κλιματική αλλαγή και την επίδρασή της στο αναπνευστικό. Για το θέμα ζητήθηκε η άποψη της καθηγήτριας κα Καρακατσάνη. Η κα Καρακατσάνη ανέπτυξε το θέμα και έστειλε ήδη γραπτές προτάσεις στο ΔΣ που θα αποτιμηθούν και θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση.

6. Η ΕΠΕ θα συνδιοργανώσει webinar με την Ομάδα Αιγαίου, με σκοπό την ενημέρωση Κ.Υ. νησιών για θέματα COVID. 

7. Έγινε διερευνητική συνάντηση με Πνευμονολόγους, που δραστηριοποιούνται σε  Ιδιωτικά Νοσοκομεία και καταγραφή των προβλημάτων. Θα ακολουθήσει οριστικοποίηση προτάσεων για το θέμα και υποβολή σε αρμόδιους φορείς.

8. Συζητήθηκε το θέμα με τα εμβόλια απευαισθητοποίησης και ελήφθη ομόφωνα η απόφαση που έχει σταλεί ήδη σε αρμόδιους φορείς για την συμμετοχή και των Πνευμονολόγων στην διαδικασία αυτή.

9. Περατώθηκαν οι οδηγίες της ΕΠΕ για το ρόλο του Πνευμονολόγου στην προ-εγχειρητική αξιολόγηση. Αξιολογήθηκαν από  το ΔΣ και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της ΕΠΕ.

10. Μετά από αλληλογραφία με το ΚΕΣΥ, θα γίνει καταγραφή των θεμάτων της ειδικότητας και  θα σταλούν στο ΚΕΣΥ, με σκοπό να υπάρξει μια αναδιοργάνωση της ειδικότητας σε επίπεδο εκπαίδευσης.

Το ΔΣ
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne