Loading...
 
 
Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία & ΚΕΔΕ δίνουν «Ανάσα Ζωής» σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
07 Feb 2022

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, πραγματοποίησε φωταγώγηση εμβληματικών δημοτικών κτηρίων και μνημείων, σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων και της πλατείας Ομονοίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ως ένδειξη υποστήριξης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υγεία του πνεύμονα, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Η «Ανάσα Ζωής» είναι μία κοινωνική πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η οποία συνεχίζεται για 2η χρονιά, με την υποστήριξη της Johnson & Johnson. Κύρια αποστολή της είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης για την υγεία του πνεύμονα. Έχοντας εξελιχθεί πλέον σε μία «κοινωνική συμμαχία», σημαντικοί φορείς υποστηρίζουν τις δράσεις που θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Στέλιος Λουκίδης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την ΚΕΔΕ που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθειά μας και αγκαλιάζοντας την κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής». Μία πολύ σημαντική συλλογική δράση και συνένωση δυνάμεων για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της αφύπνισης του κοινού καθώς και τη διάχυση του μηνύματος ότι η διακοπή του καπνίσματος και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Η δράση της φωταγώγησης των κτηρίων είναι ένας σταθμός σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι που έχουμε ξεκινήσει μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αισιοδοξώντας να συμβάλλουν στην εκπλήρωση των στόχων μας».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπερήφανα στηρίζει την προσπάθεια ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την  υγεία του πνεύμονα. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να είμαστε αρωγοί και κοινωνικοί συνοδοιπόροι σε τέτοιες πρωτοβουλίες που υπηρετούν τη δημόσια υγεία και τον πολίτη. Δεσμευόμαστε ότι θα συμπορευόμαστε με κάθε δράση που υπηρετεί αντίστοιχους σκοπούς.», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας & Δήμαρχος Τρικκαίων.

Μάθετε περισσότερα για την κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής» εδώ.

Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό σποτ της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» εδώ

Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη                         


ΔΕΥΑ Λαμίας
  

Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne