Loading...
 
 
6-μηνιαίος Απολογισμός Δράσεων ΔΣ ΕΠΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
18 Oct 2021

Οι 10+1 πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΔΣ το δεύτερο εξάμηνο της θητείας του

1. Μεταβίβαση του περιοδικού ‘’Πνεύμων’’ στον εκδοτικό οίκο European Publishing. Νέος Chief Editor ανέλαβε  με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ  ο Αναπλ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Κωστίκας. 

2. Στα πλαίσια συνεργασίας με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), η ΕΠΕ επιχορήγησε  την εκπαίδευση ALS τριάντα (30) Πνευμονολόγων κατά βάση  ειδικευομένων ή νέων ειδικών.

3. Η έναρξη της καμπάνιας ‘’Ανάσα ζωής’’ με σκοπό το προσυμπτωματικό έλεγχο για το καρκίνο του Πνεύμονα.  Δόθηκε  Συνέντευξη Τύπου και δημιουργήθηκε  ιστότοπος.  Υποστηρίζεται από εταιρία επικοινωνίας και περιλαμβάνει εκδηλώσεις με σκοπό τη προβολή της ειδικότητας στο αντικείμενο αυτό.

4. Συνέντευξη Τύπου και δράσεις για την  Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

5. Συμμετοχή και συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου στον 27ο Διάπλου (Μάϊος 2021) και στη χειμερινή αποστολή στην Ίο (Οκτώβριος 2021).

6. Αποστολή στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ των θέσεων της ΕΠΕ για τη Νοσοκομειακή Πνευμονολογία. Συζητήθηκαν δια-ζώσης με τον πρώην Αναπλ. Υπουργό κ Κοντοζαμάνη παρουσία της νυν Αναπλ. Υπουργού κ Γκάγκα.

7. Την Τετάρτη 22 Σεπτεβρίου 2021 οι Ομάδες Εργασίας της ΕΠΕ παρουσίασαν σε διαδικτυακό σεμινάριο θεματολογία που αφορούσε  "Τί ακούστηκε στο τελευταίο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS)".
Με την ευγενική χορηγία της εταιρείας BoehringerIngelheim.

8. Ολοκλήρωση θέσεων της ΕΠΕ για τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα και αποστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ.

9. Ολοκληρώθηκαν οι προτάσεις αναθεώρησης τιμολογημένων πράξεων της Πνευμονολογίας που αφορούν την ΗΔΙΚΑ. Έγιναν σε συνεργασία με την  ΕΠΝΕΛ. Ανάλογη  διαδικασία ολοκληρώθηκε και εστάλη για τη  τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων του ύπνου σε συνεργασία και υπό το συντονισμό της Ομάδας Εργασίας «Μελέτη Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο».

10. Συνεχίζεται  το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Εταιρείας διαδικτυακά, με σκοπό την Πανελλήνια εμβέλειά του. Παράλληλα ηχογραφείται και βρίσκεται στο κανάλι μας στο YouTube (2ετής κύκλος).

 11. Η καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τηλεοπτικό spot των μελών του ΔΣ, για την ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού για το COVID-19.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne