Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ Της ΕΠΕ, 13 Σεπτεμβρίου 2021
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
28 Sep 2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ασχολήθηκε με 23 θέματα. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 συνεδρίασε η επιτροπή προγράμματος του 30ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας.

1. Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο: Οριστικοποιήθηκε η σύνθεση του τραπεζιού για το COVID-19. Θα ζητηθεί από τον MarcHumbert, Πρόεδρο της ERS, να απευθύνει έναν χαιρετισμό – τοποθέτηση στην Τελετή Έναρξης. Συμφωνήθηκε να ζητηθούν οι αιγίδες από όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας. Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της τελετής έναρξης. Έγιναν μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα με σκοπό τη καλύτερη απόδοσή του. Θα υπάρξουν 2 προσυνεδριακά φροντιστήρια για το υπέρηχο θώρακος  και το λειτουργικό έλεγχο. Ζητήθηκε από τις ομάδες εργασίας να στείλουν προτάσεις για Πρόεδρους -Συντονιστές  για προφορικές ανακοινώσεις και e-poster.

2. Εστάλησαν για κρίση σε ξένο περιοδικό οι ελληνικές οδηγίες για τη ΧΑΠ.

3. Προγραμματίστηκαν οι εκδηλώσεις για τη παγκόσμια ημέρα ΧΑΠ που περιλαμβάνουν και Συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους. Οργάνωση από την ομάδα ΧΑΠ.

4. Έγινε αποτίμηση της συνάντησης με το Υπουργείο Υγείας και την ΗΔΙΚΑ που αφορούσαν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Οι Ομάδες που συμμετείχαν ήταν της ΠΦΥ, Άσθματος και ΧΑΠ. Υπήρξε προετοιμασία με σύνταξη νέων πρωτοκόλλων με βάση τις αλλαγές σε θεραπευτικές επιλογές. Συμφωνήθηκε το κλείδωμα των πρωτοκόλλων για την ειδικότητα, 15% συνταγογράφηση/γιατρό χωρίς σπιρομέτρηση με σκοπό να καλυφθούν ανάγκες ασθενών που είναι κλινήρεις ή αδυνατούν να κάνουν σπιρομέτρηση. Στις 10 Οκτωβρίου θα σταλούν στο Υπουργείο οι πλήρεις προτάσεις της Εταιρείας.

5. Ολοκληρώθηκε η αποστολή στους διάφορους φορείς των προτάσεων ΕΠΕ/ ΕΠΝΕΛ με σκοπό την τροποποίηση των τιμών ΕΟΠΥΥ που υπάρχουν για τις Πνευμονολογικές Πράξεις στην ΗΔΙΚΑ. Εστάλησαν επίσης οι προτάσεις της ΕΠΕ που συνέταξε η Ομάδα Ύπνου για τις ανάλογες αλλαγές που αφορούν το ΣΑΥ. Θα ζητηθεί συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό τη συζήτηση. Θέση και της ΕΠΕ που συμφώνησε και η ΕΠΝΕΛ είναι η πλήρης αναπροσαρμογή των τιμών με σκοπό τη ορθολογιστική απόδοση.

6. Η ΕΠΕ έλαβε επιστολή από την αντίστοιχη εταιρεία της Τουρκίας που ζητά επιστημονική συνεργασία. Είχε προηγηθεί συζήτηση  του θέματος από τον Πρόεδρο της ΕΠΕ στα πλαίσια συνάντησης με Τούρκους συναδέλφους στην ERS. Η απάντηση της ΕΠΕ στην επιστολή ήταν να αποσαφηνισθεί η ζητούμενη συνεργασία.

7. Η ΕΠΕ θα συμμετάσχει ενεργά στον Μαραθώνιο της Αθήνας συμμετέχοντας και στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.

8. Η ΕΠΕ θα συμμετάσχει ενεργά στον μικρό Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου στις αρχές Οκτωβρίου.

9. Η ΕΠΕ θα πάρει πρωτοβουλία συζητώντας με φορείς με σκοπό να διασφαλισθεί το νομικό υπόβαθρο των ιατρικών πράξεων (όπως η διασωλήνωση).

10. Συζητήθηκε η εκπαίδευση των ειδικευομένων στη Πνευμονολογία με σκοπό να σταλούν προτάσεις που αφορούν την έλλειψη εκπαίδευσης σε διάφορα νοσήματα λόγω αποκλειστικής ενασχόλησης με το COVID-19.

11. Έγινε αποτίμηση από τους Συντονιστές της Ομάδας Άσθματος της πορείας της Πανελλήνιας καταγραφής των περιστατικών σοβαρού άσθματος που θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2021.

12. Στις 29 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Εταιρείας διαδικτυακά με σκοπό την Πανελλήνια εμβέλειά του. Παράλληλα θα ηχογραφείται και θα βρίσκεται στο κανάλι μας στο YouTube.

Το ΔΣ  της ΕΠΕ
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne