Loading...
 
 
6-μηνιαίος Απολογισμός Δράσεων ΔΣ ΕΠΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
10 Apr 2021

Οι 10+1 πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΔΣ το πρώτο εξάμηνο της θητείας του

1. Διεξαγωγή του 29ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου. 4 Συνεδριακές ημέρες, >2.000 Συμμετέχοντες-166 Ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  46 Συνεδρίες, 57,5 ώρες Επιστημονικού Προγράμματος 208 E-posters 11 Δορυφορικά Συμπόσια 18 Χορηγοί Εταιρείες. >350 άτομα σε κάθε συνεδρία. Κήρυξη έναρξης από το Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη-εναρκτήρια ομιλία από τον καθηγητή Η Μόσιαλο. Η αποδελτίωση της τελετής έναρξης θεωρήθηκε στα 20 δημοφιλέστερα ειδησεογραφικά γεγονότα της χρονιάς.  

2. Ενεργοποίηση προγράμματος επικοινωνίας, ώστε να γίνει γνωστή η ειδικότητα της Πνευμονολογίας στο ευρύ κοινό μέσα από την προβολή σε μεγάλα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα
  • ● 14 Δελτία Τύπου, >710 Δημοσιεύματα
  • ●  Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό:
        i.       Εμβολιασμός της ΠτΔ για γρίπη και πνευμονιόκοκκο
        ii.      Ραδιοφωνικό Spot  «Είναι στο χέρι σου να σώσεις τα πνευμόνια σου. Εμβολιάσου!» , 570 μεταδόσεις Αθήνα, 590 μεταδόσεις στην Επαρχία
  • ● Επανα-ενεργοποίηση της σελίδας «Πρόσεξε τα πνευμόνια σου σαν τα μάτια σου»  με ενημερωτικά βίντεο από μέλη της ΕΠΕ (Βρογχοσκόπηση στην εποχή του COVID-19, Ελληνικές Οδηγίες ΧΑΠ, Διαχείριση ασθενών με COVID-19 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), Οδηγίες για παραμονή στο σπίτι μετά από λοίμωξη COVID-19)
  • ● Εκδήλωση «Γυναικεία Ανάσα» για την ημέρα της Γυναίκας με την συμμετοχή της ακαδημαϊκού Ελ. Γλύκατζη Αρβελέρ, της Υφυπουργού Υγείας, της προέδρου του ΚΕΣΥ και πλήθους επιφανών γυναικών, μελών της ΕΠΕ, γιατρών της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  

3. Επαναδραστηριοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος – Σχεδιασμός και διεξαγωγή κάθε 2 εβδομάδες (μέχρι σήμερα έχουν γίνει 6).

4. Διεξαγωγή πλήθους Webinar με επίκαιρα θέματα και σχετιζόμενα με τον Covid-19.

5. Αναβάθμιση του ρόλου των ομάδων εργασίας που πλέον συναποφασίζουν σε θέματα ομάδας και με ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση του Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου.

6. Διεπιστημονικές Συνεργασίες και Συνεργασίες με φορείς για ισχυροποίηση του ρόλου της Πνευμονολογίας:
● Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
● Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Webinar στις 14/4/2021)
● Δήμος Αθηναίων (μνημόνιο συνεργασίας)
● Ομάδα Αιγαίου (μνημόνιο συνεργασίας)

7. Μεταβίβαση του περιοδικού  «Πνεύμων» σε εκδοτικό οίκο εξωτερικού με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του περιοδικού.

8. Αλλαγή Καταστατικού – πρόβλεψη ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κατάργηση δύσχρηστης και βραδυκίνητης επιστολικής ψήφου-κατάργηση των συνεχών υποψηφιοτήτων.

9. Έναρξη Συγγραφής Ελληνικών Οδηγιών για τα σημαντικότερα αναπνευστικά νοσήματα.

10. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του site της ΕΠΕ με δυνατότητα πληρωμής συνδρομής με κάρτα.


+1 Συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με το ΚΕΣΥ για αναβάθμιση της ειδικότητας.

Ο 6-μηνιαίος Απολογισμός Δράσεων ΔΣ ΕΠΕ σε pdf

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne