Loading...
 

Επικαιροποίηση οδηγιών
διαχείρισης κατ' οίκον ασθενούς
ύποπτου ή επιβεβαιωμένου με COVID-19

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επικαιροποιεί
τις 
Oδηγίες διαχείρισης περιστατικού λοίμωξης
από COVID-19 κατ’ οίκον. 

Δείτε περισσότερα

Μαθήματα Επείγουσας Πνευμονολογίας
ακαδημαϊκού έτους 2021

Ο κύκλος μαθημάτων
"
Η Πνευμονολογία στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
αρχίζει το Σάββατο 15 Μαΐου και αποτελείται απο 4 ενότητες.

Δείτε περισσότερα

ERS Respiratory Channel

Αποκτήστε πρόσβαση στο online περιεχόμενο της ERS, 
που περιλαμβάνει ζωντανές μεταδόσεις και σεμινάρια,
webinars, συζητήσεις, podcasts και πολλά άλλα

Δείτε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ταυτότητα και αποστολή της
Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

 

152 Αντικείμενα. Σελίδα 3/26
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  01 Απρ 2021

  Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 θα διεξαχθεί το τρίτο μάθημα της Ενότητας «Φυσιολογία του Αναπνευστικού», του κύκλου εκπαιδευτικών μαθημάτων της ΕΠΕ.

  Θα συντονίσει - προεδρεύσει το μέλος του ΔΣ της ΕΠΕ κ. Ν. Ροβίνα

   
 • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
  31 Μάρ 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη της ΕΠΕ, 

  Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 22-3-2021 και ασχολήθηκε με 15 θέματα. Με σκοπό την ενημέρωση των μελών, σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για αυτά.
  Σκοπός του νέου ΔΣ είναι να ενημερώνονται τα μέλη μας για τις αποφάσεις του ΔΣ και σε περίπτωση που θέλουν να προσθέσουν κάτι ή να στείλουν τις δικές τους απόψεις, θα μπορούν πλέον να το κάνουν στο email της εταιρείας.

   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  30 Μάρ 2021
  Η Τοποθέτηση και οι Προτάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αναφορικά με το ζήτημα της επιστράτευσης των Πνευμονολόγων έτυχαν ευρείας δημοσιότητας με 76 δημοσιεύματα τύπου.

  Εδώ μπορείτε να δείτε την Αποδελτίωση (monitoring) της ανακοίνωσης
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  29 Μάρ 2021

  Ο πρόεδρος της ΕΠΕ συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση που οργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και αφορούσε τους εμβολιασμούς για COVID. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μ. Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μ. Θεοδωρίδου και 6 πρόεδροι επιστημονικών εταιρειών κορμού. 

   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  23 Μάρ 2021

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) με την ανακοίνωση της, αναφορικά με το ζήτημα της επιστράτευσης των ιατρών Πνευμονολόγων δηλώνει ότι επιφυλάσσεται ως προς την χρησιμότητά της,  την αμεσότητα της χρονικά και την αποτελεσματικότητα αυτής στο σύστημα υγείας. Παράλληλα τονίζει ότι κανένας ιατρός δεν περισσεύει στη μάχη κατά της Covid-19. Οι Συνάδελφοι ιδιώτες Πνευμονολόγοι, βρίσκονται από την αρχή της πανδημίας, προ έτους, στην 1η γραμμή μάχης προσφέροντας  τα μέγιστα σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αντιμετώπισης των COVID ασθενών κατ΄οίκον.

   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  23 Μάρ 2021

  Η Φυματίωση είναι μια νόσος που μπορεί να προβλεφθεί και να αντιμετωπιστεί – παρόλα αυτά αποτελεί μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας και κυρίαρχη αιτία νοσηρότητας παγκοσμίως. Ανήκει στις πρώτες 10 αιτίες θανάτου και είναι η πρώτη αιτία θανάτου από λοιμώδες νόσημα- πάνω και από το HIV/AIDS. Η Φυματίωση είναι μεταδοτικό νόσημα που προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης (M. tuberculosis)  το οποίο διασπείρεται από άτομα με φυματίωση του αναπνευστικού συστήματος. Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του M. tuberculosis  από τον Robert Koch έγινε στις 24 Μαρτίου του 1882 και για το λόγο αυτό η 24η Μαρτίου ορίστηκε ως η παγκόσμια ημέρα Φυματίωσης.

   
146 Αντικείμενα. Σελίδα 6/25
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Websites ενημέρωσης του Κοινού

 

© 2021 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne