Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» (Ε.Ε.Π.Ν.Ε.) για το 2023-2024 με μία σειρά από 22 WEBINARS - Παρουσίαση Κλινικών Περιπτώσεων από τα Επιστημονικά Τμήματα του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», με ελεύθερη συμμετοχή (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).
Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η Ημερίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας «Τι ακούστηκε στο Συνέδριο της ERS 2023» με ομιλητές τους συντονιστές των ομάδων Εργασίας της ΕΠΕ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.
Στα πλαίσια διοργάνωσης του 3ου Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πατρέων (21-23 Σεπτεμβρίου 2023) η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, κατόπιν πρόσκλησης της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος & Νοτίων Ιονίων Νήσων & του Προέδρου κ Αντώνιου Χαροκόπου & σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, μέσω της Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου, σε καπνιστές άνω των 40 ετών.
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Αυτή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του παρόντος ΔΣ. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με θέμα "Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στην Πνευμονολογία: Η περιφέρεια στο επίκεντρο" στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην
Χαλκίδα. Την ημερίδα παρακολούθησαν 20 ιατροί στη πλειοψηφία τους
Πνευμονολόγοι-Φυματιολόγοι.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συμμετείχε στον θεσμό των «UX|CX Awards» και κατέκτησε χάλκινο βραβείο («Best in Health & Pharma») για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενσυναίσθηση, Ενδυνάμωση, Επικοινωνία», μία πρωτοβουλία της ΕΠΕ που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Chiesi_Hellas.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να υποβάλετε τις περιλήψεις των εργασιών σας για το 32ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο και σήμερα Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 μέχρι τις 12.00 (το βράδυ).
Ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Λουκίδης Στυλιανός κάλεσε, σήμερα 13 Οκτωβρίου, σε συνεδρίαση στο γραφείο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας τα μέλη του ΔΣ όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες της 1ης & 2ας Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα: «Συγκρότηση σε σώμα».
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στα πλαίσια του Συνέδριου «Ημέρες Πνευμονολογίας 2023», που διοργανώνει η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τις 12-15 Οκτωβρίου 2023 στο Βόλο, πραγματοποίησε (προσυνεδριακό) σεμινάριο στο Διαθωρακικό Υπέρηχο την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ