Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο καθηγητής κ Κ. Συρίγος, Πρόεδρος του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Καρκίνου Πνεύμονα, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Ιουνίου 2023, προσφέρει 10 δωρεάν εγγραφές σε μέλη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας που ενδιαφέρονται για την Ογκολογία Θώρακος.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της προγράμματος, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν, από τους 5 Ιατρούς Πνευμονολόγους (& τον Συντονιστή) που επιχορηγήθηκαν από την ΕΠΕ να παρακολουθήσουν το ATS International Conference 2023, τα νεότερα δεδομένα στις παρακάτω ενότητες:
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ), με την ενεργό συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), κατήρτισαν Κατευθυντήριες Οδηγίες και προτεινόμενη Διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα (ΠΕΚΠ) στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για άμεση εφαρμογή ενός οργανωμένου εθνικού πληθυσμιακού προγράμματος στη χώρα μας, ως βασικού μέτρου πρόληψης της νόσου σε επίπεδο δημόσιας υγείας.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις στην Πνευμονολογία: Η Περιφέρεια στο επίκεντρο", την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Elite City Resort στην Καλαμάτα.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι Εθνικές οδηγίες για τον προεγχειρητικό έλεγχο του αναπνευστικού που εκπονήθηκαν από ειδική ομάδα της ΕΠΕ με υπεύθυνο τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΕ Καθηγητή Νίκο Τζανάκη, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό μας "PNEUMON" το οποίο προσφάτως έλαβε τον πρώτο του IF.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, μέσω της Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου πραγματοποίησε δράση προληπτικού χαρακτήρα στις 19-20 Ιουλίου στους ιατρικούς χώρους των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου, καθώς και στις 26 Ιουλίου στο ιατρείο του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου στην Σαλαμίνα.
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας & το Πνευμονολογικό Τμήμα ΓΝ Χαλκίδας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις στην Πνευμονολογία: Η Περιφέρεια στο επίκεντρο", την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Παλίρροια στη Χαλκίδα.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τους κατοίκους και εργαζόμενους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα των πυρκαγιών αλλά και όλους όσοι εκτίθενται στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια, αναφορικά με τις πιθανές συνέπειες και τους τρόπους προστασίας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ