Loading...
 

Η «Ζωή με ΧΑΠ» μπορεί να γίνει πιο εύκολη
εάν βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.
Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας.
Επισκεφθείτε τον πρώτο ελληνικό ιστότοπο με οδηγίες
για κατ’ οίκον άσκηση ασθενών με ΧΑΠ.

Μια κοινωνική πρωτοβουλία για τον καρκίνο του Πνεύμονα
από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
που προάγει την έγκαιρη διάγνωση και τη διακοπή Καπνίσματος,
με την υποστήριξη της Johnson & Johnson.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 2022-2023

Δείτε το αναλυτικό ημερολόγιο με τις προσεχείς εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΕΠΕ.

Κατεβάστε το ημερολόγιο

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ταυτότητα και αποστολή της
Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

 

 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  03 May 2022

  Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού σηματοδοτείται σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού για την υγεία και ευημερία του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πληθυσμού.

   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  27 Apr 2022

  Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, από τις Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με θέμα  "Τι ακούστηκε στο Συνέδριο της ERS 2022".

   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  27 Apr 2022

  Μετά από διαβούλευση της ΕΠΕ με τον ΕΟΠΥΥ παραθέτουμε τα κριτήρια χορήγησης του υγρού οξυγόνου. Η ΕΠΕ θα συνεχίσει, στην  συνεργασία της με τον ΕΟΠΥΥ, να πράττει με επιστημονικά κριτήρια και με σκοπό την ορθολογιστική αντιμετώπιση των ζητημάτων.
  Διαβάστε το σχετικό κείμενο ΕΔΩ

   
 • 21 Apr 2022
  Σας ενημερώνουμε ότι η Γραμματεία της ΕΠΕ θα παραμείνει κλειστή από σήμερα Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου έως και την Τρίτη 26 Απριλίου 2022.
  Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα!
   
 • ERS
  20 Apr 2022

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επιθυμεί να καλύψει τη συμμετοχή 8 Ιατρών Πνευμονολόγων/μελών της ΕΠΕ ( 7ειδικών & 1 ειδικευόμενου ) που δραστηριοποιούνται στις Λοιμώξεις, για το ERS International Congress 2022.

   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  20 Apr 2022

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 31ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 11 Δεκεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

   
451 Αντικείμενα. Σελίδα 12/76
 
 • 15 Mar 2022
  Η Κλινική Εντατικής Θεραπείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνει το 1ο Summer School στον Μηχανικό Αερισμό, στις 1-4 Ιουνίου 2022.
  Ο στόχος του θερινού σχολείου είναι να βοηθήσει τους γιατρούς να παρέχουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  10 Mar 2022
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία αποφάσισε, στα πλαίσια της διαβούλευσης με όλες τις βαθμίδες που εξασκούν την ειδικότητα, να συζητήσει θέματα που αφορούν τους Πνευμονολόγους που εργάζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Στη συζήτηση συμμετείχαν αλφαβητικά οι :Κοσμάς Καζάνας, Επαμεινώνδας Κοσμάς, Αναστάσιος Παλαμίδας και Στυλιανός Φρέγκογλου.
   
 • 10 Mar 2022

  Έχεις έναν ασθενή με δύσκολα αντιμετωπίσιμο άσθμα;  Χρειάζεσαι μια δεύτερη γνώμη;
  Κάνε την εγγραφή σου  στην πλατφόρμα www.asthmachain.gr και συνδέσου τώρα με τα 15 Κέντρα Άσθματος που λειτουργούν πανελλαδικά. Η δική μας αλυσίδα επικοινωνίας , για την καλύτερη διαχείριση των ασθενών με σοβαρό άσθμα!

                                                                                               

   

   

   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  08 Mar 2022
  Μετά  από εντατική προετοιμασία ενός χρόνου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ανακοινώνει τις Οδηγίες για τον προεγχειρητικό έλεγχο. Θεωρεί κομβικό το ρόλο του Πνευμονολόγου για αυτό και οι Οδηγίες θα σταλούν σε αρμόδιους φορείς που αφορούν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως ΚΕΣΥ, ΠΙΣ, Ιατρικούς Συλλόγους,  Επιστημονικές Εταιρείες Χειρουργικών Ειδικοτήτων , Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  28 Feb 2022

  Η ΕΠΕ ανακοινώνει τις αναθεωρημένες οδηγίες για τη διαχείριση ασθενών με Long-Post Covid. Θα ήθελε να ενημερώσει τους ασθενείς, οι οποίοι νόσησαν από Covid-19 και παρουσιάζουν συμπτώματα ή σημεία πιθανών μακροχρόνιων επιπλοκών της νόσου (long -covid) ή έχουν απορίες και ερωτήσεις για την αποθεραπεία τους, ότι μπορούν να απευθύνονται στους συναδέλφους Ιδιώτες Πνευμονολόγους της περιοχής τους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του Covid-19 και γνωρίζουν την νόσο και τις πιθανές επιπλοκές ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι γιατροί.

  Για όσους επιθυμούν να απευθυνθούν στις Δημόσιες Δομές Υγείας, παρακάτω παρατίθενται οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των Πνευμονολογικών Ιατρείων Post-Covid σε αυτές:

   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  04 Mar 2022

  Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθεί το πρώτο μάθημα της Ενότητας «Μελέτη Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο», του κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

   
445 Αντικείμενα. Σελίδα 17/75
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Websites ενημέρωσης του Κοινού

 

© 2022 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne