Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί το τρίτο μάθημα της ενότητας «Επεμβατική Πνευμονολογία» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Η ΕΑΒΙΡ (European Association for Bronchoscopy and Interventional Pulmonology), σε συνεργασία με την ΗΤΑΙΡ και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, διοργανώνει Σεμινάριο Επεμβατικής Βρογχοσκόπησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1-3 Ιουνίου 2023 στην Α' Πνευμονολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο ΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" υπό την αιγίδα του Παν/μίου Αθηνών.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: ”Μάθε για την Πνευμονολογία” για τους φοιτητές της Σχολής την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 15.00 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Σχολής.
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί το δεύτερο μάθημα της ενότητας «Επεμβατική Πνευμονολογία» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Παρακαλούνται τα ειδικά ιατρεία Διάχυτων Διάμεσων Πνευμονοπαθειών (ΔΔΠ) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο και δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή να αποστείλουν email στο edu@hts.org.gr όπου θα αναφέρονται, o τίτλος του ιδρύματος, οι ώρες λειτουργίας του ιατρείου και το e-mail επικοινωνίας του υπευθύνου έως και την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης (24 Μαρτίου 2023) διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα στη Λάρισα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, η Επιστημονική Ομάδα «Μελέτη Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, επισημαίνει:
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: ”Μάθε την Πνευμονολογία” για τους φοιτητές της σχολής, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 15.00 στο Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Ιατρού Πνευμονολόγου Γεωργίου Πατλάκα, που υπηρετούσε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ