Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι Εθνικές οδηγίες για τον προεγχειρητικό έλεγχο του αναπνευστικού που εκπονήθηκαν από ειδική ομάδα της ΕΠΕ με υπεύθυνο τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΕ Καθηγητή Νίκο Τζανάκη, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό μας "PNEUMON" το οποίο προσφάτως έλαβε τον πρώτο του IF.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, μέσω της Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου πραγματοποίησε δράση προληπτικού χαρακτήρα στις 19-20 Ιουλίου στους ιατρικούς χώρους των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου, καθώς και στις 26 Ιουλίου στο ιατρείο του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου στην Σαλαμίνα.
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας & το Πνευμονολογικό Τμήμα ΓΝ Χαλκίδας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις στην Πνευμονολογία: Η Περιφέρεια στο επίκεντρο", την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Παλίρροια στη Χαλκίδα.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τους κατοίκους και εργαζόμενους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα των πυρκαγιών αλλά και όλους όσοι εκτίθενται στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια, αναφορικά με τις πιθανές συνέπειες και τους τρόπους προστασίας.
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 και (τοπική) ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το ERS Satellites 2023. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας και οι παρουσιάσεις θα αφορούν τα εξής θέματα:
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης & την Πνευμονολογική Κλινική του Παν. Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: ”Μάθε για την Πνευμονολογία” για τους φοιτητές της σχολής, χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17.00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης.
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:
Το Δίκτυο Μητρώου Ασθενών με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και χρήση αναπνευστικών συσκευών στο σπίτι – ΙΝΕΒ|ΕΚΕΤΑ διοργανώνει το 2ο σεμινάριο για τη «Φροντίδα ασθενών με μακροχρόνιο Μηχανικό Αερισμό στο σπίτι», το οποίο απευθύνεται σε παιδίατρους, πνευμονολόγους και επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται ή φροντίζουν ασθενείς οι οποίοι χρησιμοποιούν αναπνευστικές συσκευές στο σπίτι για τη διατήρηση της αναπνευστικής ικανότητας και βελτίωση της λειτουργικότητας τους.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης & την Πνευμονολογική Κλινική του Παν. Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: ”Μάθε για την Πνευμονολογία” για τους φοιτητές της σχολής, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στις 17.00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ