Loading...
 

Επικαιροποίηση οδηγιών
διαχείρισης κατ' οίκον ασθενούς
ύποπτου ή επιβεβαιωμένου με COVID-19

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επικαιροποιεί
τις 
Oδηγίες διαχείρισης περιστατικού λοίμωξης
από COVID-19 κατ’ οίκον. 

Δείτε περισσότερα

Διαδικτυακή Εκδήλωση της ΕΠΕ
για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
«Γυναικεία Ανάσα»

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση
«webinar», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 
την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021.

Δείτε περισσότερα

Μαθήματα Φυσιολογίας
ακαδημαϊκού έτους 2021

Ο κύκλος μαθημάτων "Φυσιολογία του Αναπνευστικού"
της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αρχίζει το
Σάββατο 6 Μαρτίου και αποτελείται απο 5 ενότητες.

Δείτε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ταυτότητα και αποστολή της
Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

 

 • ΕΣΥ
  10 Μάρ 2021
  Η Ογκολογική Μονάδα της Γ'Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΑ "Η Σωτηρία" θα προκηρύξει 2 θέσεις εργασίας για Πνευμονολόγους με ενδιαφέρον στο αντικείμενο της ογκολογίας.
   
 • COVID-19 ERS
  10 Μάρ 2021

  Treatment of COVID-19 is heterogeneous across Europe and the world, and evidence for COVID-19 treatment is accumulating rapidly. There is therefore a need for rapid, evidence-based treatment recommendations and information on how best to improve outcomes for hospitalised patients with COVID-19. The new ERS guidelines provide the perfect opportunity to improve knowledge and promote evidence-based practice.

   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  09 Μάρ 2021
  Μετά την διεξαγωγή της Διαδικτυακής Εκδήλωσης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας «Γυναικεία Ανάσα», αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ΕΠΕ εξέδωσε δελτίο τύπου


  ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
 • COVID-19 ΟΔΗΓΙΕΣ
  08 Μάρ 2021

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επικαιροποιεί τις Oδηγίες διαχείρισης περιστατικού λοίμωξης από COVID-19 κατ’ οίκον. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι δεν υπάρχει με τα σημερινά δεδομένα σαφής ένδειξη για αποτελεσματική θεραπεία. Η ΕΠΕ αισθάνεται την υποχρέωση να τονίσει ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων στην κατ’ οίκον νοσηλεία που δεν έχουν καμία ένδειξη αποτελεσματικότητας. Η σωστή διαχείριση κατ’ οίκον στηρίζεται στην έγκαιρη αναγνώριση της επιδείνωσης και στην χρονικά κατάλληλη παραπομπή στο νοσοκομείο.

   
 • WEBINAR
  03 Μάρ 2021

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση «webinar», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Πρόγραμμα εκδήλωσης

  Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του αντίκτυπου της πανδημίας στη ζωή της γυναίκας, οι ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις, αλλά και θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως είναι ο τομέας της εργασίας και η ενδοοικογενειακή βία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα: 11π.μ.-1.30μ.μ.

   
 • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
  01 Μάρ 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη της ΕΠΕ, 

  Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 22 Φεβρουαρίου 2021 και ασχολήθηκε με 20 θέματα. Με σκοπό την ενημέρωση των μελών, σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  πιθανές αποφάσεις που πάρθηκαν για αυτά. Σκοπός του νέου ΔΣ να ενημερώνονται τα μέλη μας και σε περίπτωση που θέλουν να προσθέσουν κάτι ή να στείλουν τις δικές τους απόψεις θα μπορούν πλέον να το κάνουν στο email της εταιρείας.

   
132 Αντικείμενα. Σελίδα 6/22
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 • 12 Απρ 2021
  H Ελληνική Εταιρεία Εκπαίδευσης στην Επεμβατική Πνευμονολογία, με τη συνεργασία της European Association for Bronchology and Interventional Pulmonology (EAB-IΡ), εγκαινιάζει στα πλαίσια της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Επεμβατικής Πνευμονολογίας ECBIP2021, μια διεθνή σειρά διαδικτυακών τηλεοπτικών εκπομπών παρουσίασης κλινικών περιστατικών με βρογχοσκοπικό ενδιαφέρον και τίτλο "Bronchoscopy on air".
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  10 Απρ 2021

  Οι 10+1 πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΔΣ το πρώτο εξάμηνο της θητείας του

   
 • 09 Απρ 2021
  Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Άσθματος η ΕΠΕ οργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση για το κοινό με τίτλο: 
  "Ενημερώσου σωστά για το Άσθμα"
  την Τετάρτη 5 Μαΐου, στις 18.00
   
 • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  09 Απρ 2021
  Mετά από ενημέρωση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών  κας Θεοδωρίδου, παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις Οδηγίες προς τους  θεράποντες ιατρούς και τους  επικαιροποιημένους  Πίνακες Προτεραιοποίησης.
   
 • WEBINAR
  07 Απρ 2021

  Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα 
  «Αποφρακτικά νοσήματα αεραγωγών - Προσεγγίσεις»
  που θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, και ώρα 18:00 - 20:00.

   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  06 Απρ 2021
  Το 2002 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όρισε την 6η Απριλίου ως παγκόσμια ημέρα φυσικής δραστηριότητας. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, 5 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως οφείλονται σε έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, αφού τα μη δραστήρια άτομα παρουσιάζουν 20-30% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από οποιοδήποτε νόσημα. Η φυσική δραστηριότητα αναφέρεται σε κάθε μορφή κίνησης που μπορεί να παραχθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, κατά την ενασχόληση στο σπίτι, στην εργασία ή στον ελεύθερο χρόνο του ατόμου και διακρίνεται σε χαμηλής, μέτριας και υψηλής έντασης.
   
126 Αντικείμενα. Σελίδα 1/21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Websites ενημέρωσης του Κοινού

 

© 2021 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne