Loading...
 

Η «Ζωή με ΧΑΠ» μπορεί να γίνει πιο εύκολη
εάν βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.
Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας.
Επισκεφθείτε τον πρώτο ελληνικό ιστότοπο με οδηγίες
για κατ’ οίκον άσκηση ασθενών με ΧΑΠ.

Μια κοινωνική πρωτοβουλία για τον καρκίνο του Πνεύμονα
από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
που προάγει την έγκαιρη διάγνωση και τη διακοπή Καπνίσματος,
με την υποστήριξη της Johnson & Johnson.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 2022-2023 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ταυτότητα και αποστολή της
Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

 

 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  16 Mar 2022

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) ανακοίνωσε την έναρξη του διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ενσυναίσθηση, Ενδυνάμωση, Επικοινωνία», μια νέα πρωτοβουλία για τη βελτίωση της επικοινωνίας πνευμονολόγου-ασθενούς σε όλες τις βαθμίδες υγείας, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Chiesi.

   
 • 15 Mar 2022
  Η Κλινική Εντατικής Θεραπείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνει το 1ο Summer School στον Μηχανικό Αερισμό, στις 1-4 Ιουνίου 2022.
  Ο στόχος του θερινού σχολείου είναι να βοηθήσει τους γιατρούς να παρέχουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  10 Mar 2022
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία αποφάσισε, στα πλαίσια της διαβούλευσης με όλες τις βαθμίδες που εξασκούν την ειδικότητα, να συζητήσει θέματα που αφορούν τους Πνευμονολόγους που εργάζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Στη συζήτηση συμμετείχαν αλφαβητικά οι :Κοσμάς Καζάνας, Επαμεινώνδας Κοσμάς, Αναστάσιος Παλαμίδας και Στυλιανός Φρέγκογλου.
   
 • 10 Mar 2022

  Έχεις έναν ασθενή με δύσκολα αντιμετωπίσιμο άσθμα;  Χρειάζεσαι μια δεύτερη γνώμη;
  Κάνε την εγγραφή σου  στην πλατφόρμα www.asthmachain.gr και συνδέσου τώρα με τα 15 Κέντρα Άσθματος που λειτουργούν πανελλαδικά. Η δική μας αλυσίδα επικοινωνίας , για την καλύτερη διαχείριση των ασθενών με σοβαρό άσθμα!

                                                                                               

   

   

   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  08 Mar 2022
  Μετά  από εντατική προετοιμασία ενός χρόνου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ανακοινώνει τις Οδηγίες για τον προεγχειρητικό έλεγχο. Θεωρεί κομβικό το ρόλο του Πνευμονολόγου για αυτό και οι Οδηγίες θα σταλούν σε αρμόδιους φορείς που αφορούν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως ΚΕΣΥ, ΠΙΣ, Ιατρικούς Συλλόγους,  Επιστημονικές Εταιρείες Χειρουργικών Ειδικοτήτων , Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  28 Feb 2022

  Η ΕΠΕ ανακοινώνει τις αναθεωρημένες οδηγίες για τη διαχείριση ασθενών με Long-Post Covid. Θα ήθελε να ενημερώσει τους ασθενείς, οι οποίοι νόσησαν από Covid-19 και παρουσιάζουν συμπτώματα ή σημεία πιθανών μακροχρόνιων επιπλοκών της νόσου (long -covid) ή έχουν απορίες και ερωτήσεις για την αποθεραπεία τους, ότι μπορούν να απευθύνονται στους συναδέλφους Ιδιώτες Πνευμονολόγους της περιοχής τους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του Covid-19 και γνωρίζουν την νόσο και τις πιθανές επιπλοκές ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι γιατροί.

  Για όσους επιθυμούν να απευθυνθούν στις Δημόσιες Δομές Υγείας, παρακάτω παρατίθενται οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των Πνευμονολογικών Ιατρείων Post-Covid σε αυτές:

   
505 Αντικείμενα. Σελίδα 27/85
 
 • 13 Sep 2022

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης χορήγησης Ερευνητικής Υποτροφίας έχει παραταθεί.

  Καταληκτική ημερομηνία: 
  Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη των Ερευνητικών Υποτροφιών 2022 ΕΔΩ

   
 • 09 Jul 2022

  Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) & Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο The Met), από τις Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με θέμα  "Τι ακούστηκε στο Συνέδριο της ERS 2022".

   
 • 06 Sep 2022
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Ιατρού Πνευμονολόγου Θεόδωρου Γκέγκα .
  Εκ μέρους του ΔΣ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η ΕΠΕ τιμώντας τη μνήμη του θα καταθέσει το ποσό των 300€ για ενίσχυση του Συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο '' Ελπίδα''.
   
 • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
  06 Sep 2022

  Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

  Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 και ασχολήθηκε με 19 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

   
 • 31 Aug 2022

  Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλεί στο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο "Ημέρες Πνευμονολογίας 2022", το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 16 Οκτωβρίου στο Domotel Xenia, στο Βόλο.

   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  25 Aug 2022

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ξεκινάει ο 3ος Κύκλος των Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, περιόδου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου με την ενότητα «Πνευμονική Αποκατάσταση».

   
499 Αντικείμενα. Σελίδα 10/84
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Websites ενημέρωσης του Κοινού

 

© 2022 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne