Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι προτίθεται να διοργανώσει το 31ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο στο τέλος του 2022 στην Αθήνα.
Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 θα διεξαχθεί το πρώτο μάθημα της Ενότητας «Διάχυτα Διάμεσα Νοσήματα», του κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τη Τετάρτη 12 Ιανουαρίου ξεκινάει ο 2ος Κύκλος των Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για το έτος 2022, περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.
Γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για δώδεκα (12) κενές θέσεις Ιατρικών Λειτουργών, για τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.
Έχεις έναν ασθενή με δύσκολα αντιμετωπίσιμο άσθμα; Χρειάζεσαι μια δεύτερη γνώμη;
Κάνε την εγγραφή σου στην πλατφόρμα www.asthmachain.gr και συνδέσου τώρα με τα 15 Κέντρα Άσθματος που λειτουργούν πανελλαδικά. Η δική μας αλυσίδα επικοινωνίας , για την καλύτερη διαχείριση των ασθενών με σοβαρό άσθμα!
Η ΕΠΕ ανακοινώνει τις αναθεωρημένες οδηγίες για τη διαχείριση ασθενών με Long-Post Covid. Θα ήθελε να ενημερώσει τους ασθενείς, οι οποίοι νόσησαν από Covid-19 και παρουσιάζουν συμπτώματα ή σημεία πιθανών μακροχρόνιων επιπλοκών της νόσου (long -covid) ή έχουν απορίες και ερωτήσεις για την αποθεραπεία τους, ότι μπορούν να απευθύνονται στους συναδέλφους Ιδιώτες Πνευμονολόγους της περιοχής τους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του Covid-19 και γνωρίζουν την νόσο και τις πιθανές επιπλοκές ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι γιατροί.
Για όσους επιθυμούν να απευθυνθούν στις Δημόσιες Δομές Υγείας, παρακάτω παρατίθενται οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των Πνευμονολογικών Ιατρείων Post-Covid σε αυτές:
Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθεί το πρώτο μάθημα της Ενότητας «Μελέτη Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο», του κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 23 Φεβρουαρίου 2022 και ασχολήθηκε με 15 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ