Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ Της ΕΠΕ, 18 Ιανουαρίου 2021
30 Jan 2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 18 Ιανουαρίου και ασχολήθηκε  με 12 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας.

1. Έγινε προκήρυξη του 30ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου για το Δεκέμβριο του 2021. Σκοπός της ΕΠΕ το συνέδριο να γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

2. Οριστικοποιήθηκε η πρόταση αλλαγής του Καταστατικού. Καταστατική Συνέλευση για τα ενεργά μέλη στις 30 Ιανουαρίου 2021 ώρα 12.00μμ με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις. Καλούμε τα ενεργά μέλη να συμμετάσχουν με σκοπό να εγκριθούν νέα δεδομένα και να καταργηθούν διατάξεις του παλαιού καταστατικού που μόνο προβλήματα δημιούργησαν.

3. Αξιολογήθηκε πρόταση από Αυστραλιανό Εκδοτικό Οίκο για πώληση του περιοδικού Πνεύμων. Έγινε πρόταση στον Εκδοτικό Οίκο spandidos και παράλληλα ζητήθηκαν διευκρινήσεις για την πρόταση της European Publishing. Πρόθεση του νέου ΔΣ είναι σε 6 μήνες να έχει περατωθεί η μεταφορά διαχείρισης του περιοδικού κρατώντας το τίτλο και την επωνυμία της Εταιρίας. Υπάρχει φυσικά πλήρης συνεργασία με τον καθηγητή κ. Μπούρο.

4. Οριστικοποιήθηκε η σύνθεση για την οργάνωση Taskforce COVID-19 που θα καλύψει όλες τις πτυχές της νόσου. Απώτερος σκοπός η δημοσίευση του σε διεθνές περιοδικό. Υπεύθυνες από το ΔΣ : Ν. Ροβίνα και Π. Κατσαούνου.

5. Συζητήθηκε η συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων . Υπεύθυνη για το θέμα ορίστηκε η κ. Ροβίνα.

6. Έγινε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τους νέους συντονιστές των ομάδων εργασίας. Αποφασίστηκε στα πρότυπα της ERS να γίνονται δύο συναντήσεις κάθε έτος ως Χειμερινή και Εαρινή συνάντηση. Ζητήθηκε η υποβολή σχεδιασμού ενεργειών για το 2021 και 2022 μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2021.

7. Κατατέθηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΠΕ και Ομάδας Αιγαίου το οποίο εστάλη στο Νομικό Σύμβουλο για αξιολόγηση.

8. Μετά την ενεργοποίηση της πλατφόρμας ‘’ Πρόσεξε τα πνευμόνια σου’’ προγραμματίστηκε  θεματολογία video για το επόμενο δίμηνο.

9. Έγινε επίδειξη της  πλατφόρμας τηλεϊατρικής στους νέους Συντονιστές της Ομάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με σκοπό πιλοτικά να δοθεί δυνατότητα σε ιδιώτες πνευμονολόγους να την χρησιμοποιούν. Ζητήθηκε  χορηγία από την εταιρεία AstraZeneca.

10. Στις 30 Ιανουαρίου 2021 ξεκινάει το διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΠΕ με την ενότητα της Ακτινολογίας. Απευθύνεται κυρίως στους ειδικευόμενους και φυσικά σε όλους τους Πνευμονολόγους.

Με τιμή,
Το ΔΣ της ΕΠΕ
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne