Loading...
 
 • Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, θα ήθελε να σας πληροφορήσει ότι προτίθεται να διοργανώσει το 27ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, τον Νοέμβριο του 2018 στην Αθήνα.

  Επιθυμία της ΕΠΕ είναι η εξ’ ολοκλήρου ανάθεση σε γραφείο (PCO) του συνόλου της διοργάνωσης του συνεδρίου (δηλαδή την οικονομική διαχείριση, είσπραξη εγγραφών, χορηγιών κλπ., εκτός της κατάρτισης  του επιστημονικού προγράμματος). 

  Αναλυτικά  τις  προδιαγραφές  διοργάνωσης του 27ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου της ΕΠΕ μπορείτε να δείτε από εδώ
  Πέμπτη 18 Ιαν 2018
   
 • Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), διά του Αντιπροέδρου ΔΣ, κου Δήμου Φωτόπουλου και του Προέδρου ΔΣ, κου Σπυρίδωνα Ζακυνθινού, αντίστοιχα. Στόχος του Μνημονίου είναι η συνεργασία για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από την νικοτίνη με άξονες την πρόληψη, τη θεραπεία, την πρόληψη υποτροπών, το σχεδιασμό πολιτικών και την εν γένει προαγωγή της υγείας. 

  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτραπούν: 5 εκατομμύρια πεθαίνουν ετησίως από ενεργητικό κάπνισμα, ενώ περισσότεροι από 600 χιλιάδες πεθαίνουν λόγω της έκθεσής τους στο παθητικό κάπνισμα. Στην Ελλάδα το ποσοστό των καπνιζόντων να ανέρχεται στο 38% σύμφωνα με το Ευροβαρόμετρο 2017.
  Πέμπτη 18 Ιαν 2018
   
 • Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία προκηρύσσει διαγωνισμό για την χορήγηση δύο ετήσιων υποτροφιών κλινικού έργου ύψους 15.000€ σε ειδικευμένους πνευμονολόγους, μία στο γνωστικό αντικείμενο της Φυματίωσης και η άλλη στα Διάμεσα Νοσήματα του Πνεύμονος.

  Η χορηγούμενη υποτροφία θα είναι πλήρους πρωινής απασχόλησης η μία στη μονάδα διαμέσων νοσημάτων της Πανεπιστημιακής κλινικής του  ΓΝΝΘΑ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ" και η άλλη στο Αντιφυματικό τμήμα - Μονάδα Πολυανθεκτικής Φυματίωσης του ίδιου νοσοκομείου. 

  Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν κατόπιν γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης. Οι γραπτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26 Ιανουαρίου  στα γραφεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».
  Παρασκευή 22 Δεκ 2017
   
 • Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της διοργάνωσης των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πνευμονολογίας, θα αναλάβει την κάλυψη των εξόδων για το προσεχές ERS Congress 2018 για δυο (2) συμμετέχοντες-ειδικευόμενους.

  Ο πρώτος ειδικευόμενος θα αναδειχθεί μέσα από κλήρωση που θα γίνει την τελευταία ημέρα των μαθημάτων για την σεζόν 2017-18  στις 06/06/18. Στην κλήρωση θα συμμετέχουν όλοι οι ειδικευόμενοι που θα έχουν συμπληρώσει 16 παρουσίες σε αυτόν τον κύκλο 20 μαθημάτων (80% ποσοστό παρακολούθησης).

  Ο άλλος ειδικευόμενος θα προκύψει μετά από εξετάσεις, αμέσως μετά το πέρας των μαθημάτων. Οι ερωτήσεις θα είναι multiple choice και θα προκύπτουν από τις παρουσιάσεις που θα έχουν προηγηθεί σε όλη την εκπαιδευτική περίοδο.
  Τετάρτη 17 Ιαν 2018
   
363 Αντικείμενα. Σελίδα 1/91
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • www.myasthma.gr

  Ενημέρωση & σωστή αντιμετώπιση του άσθματος

 • www.denkapnizo.org

  Δεν καπνίζω, ΖΩ ελεύθερα!

 • www.xarizoanasa.gr

  Εκστρατεία ενημέρωσης για τα Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος

 • www.copdgroup.gr

  Ενημέρωση για την ΧΑΠ
  Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

 • www.fightipf.gr

  Υποστήριξη ασθενών με Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση

 

Επιστημονική ενημέρωση

για τους Επιστήμονες της Υγείας